,,Insula” dintr-o mare de oaze!

De Unica.ro, pe

Când te gândeşti la Tunisia este imposibil să nu fii acaparat de oazele aflate în inima deşertului sau în apropiere, împodobite cu plantaţii nesfârşite de măslini, lămâi şi portocali si brodate de iazuri şi izvoare nesecate de frumuseţe.

Descoperă ,,insula” din marea de oaze

Tunisia este cunoscută graţie zonelor desprinse din poveşti care au servit în zeci de filme drept platouri de filmare.

Kebili este un fost sat berber pitit între dune uriaşe de nisip ce par ar fi din aur, plantaţii de măslini şi case traditionale. Acest loc pare a fi o adevărată insulă în apropiere de Tunis, o mare de nisip auriu într-un arhipelag de oaze de prospeţime.

Dacă ai să ajungi în acest loc fermecător tradiţiile sătenilor te vor cuceri pe viata: Vei vedea cum tunisienii se comportă în sânul familiei, vei întelege de ce se descalţă în fiecare seara de pantofi într-un anumit mod specific numai lor, vei gusta din preparatele delicioase cu note în acelaşi stil berber extrem de picant şi vei imortaliza peisajele locului în care cândva a fost exilat marele Habib Bourguiba.

Bazinele Romane şi Muzeul de Covoare din Gafsa

Dacă ai ajuns în Kebili graţie tradiţiilor care se găsesc aici, atunci este musai să vizitezi şi oaza Gafsa care este la fel de impresionantă si care se mândreşte cu câteva vestigii antice.

În Gafsa vei putea vizita Bazinele Romane construite într-un stil complex decorate cu inscripţii şi marmură fină, dar şi celebrul Muzeu al Covoarelor în care vei găsi expuse numeroase modele de carpete şi covoare în stil unic aduse din partea de Nord şi din centrul ţării.

Madalina Isar

Sejur Tunisia
Hotel Soviva 4* – de la 389 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro), +40 264 504 080
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!