Instagram îşi schimbă politica datelor în urma scandalului Facebook

De Oana Savin, pe
În urma scandalului în care a fost implicată Facebook, programatorii Instagram lucrează la o soluție pentru a le permite utilizatorilor săi să își descarce o copie a conținutului pe care l-au încărcat pe platformă.

Acest nou instrument le va da posibilitatea celor care folosesc Instagram să descarce datele, inclusiv poze, videoclipuri și mesaje, relatează Reuters.

Anunţul vine pe fondul preocupărilor globale legate de confidenţialitatea informaţiilor utilizatorilor de reţele sociale şi de cantitatea de date pe care le păstrează companiile.

Citește și: Ce se întâmplă dacă tastezi BFF pe Facebook. Parola NU trebuie schimbată!

În acest moment, Facebook le permite utilizatorilor să-şi descarce fotografiile, mesajele, reclamele accesate şi un jurnal al întregii activităţi pe reţeaua de socializare începând din 2010. Instagram nu are o astfel de opţiune.

Construim un nou instrument de portabilitate a datelor, care le permite utilizatorilor să-şi descarce datele, inclusiv fotografii, videoclipuri şi mesaje„, a transmis un purtător de cuvânt al Instagram.

Noua opţiune care ar putea fi lansată înainte de 25 mai va ajuta Instagram să respecte legile europene privind confidenţialitatea, care necesită portabilitatea datelor.

Citește și: Instagram introduce o nouă funcție, după modelul Facebook

Instagram, care are aproximativ 800 de milioane de utilizatori la nivel mondial, este un serviciu online şi o reţea socială care oferă utilizatorilor posibilitatea să încarce poze şi videouri, să le aplice filtre digitale şi să le distribuie pe o varietate de reţele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter, Tumblr şi Flickr. Reţeaua de socializare Instagram a fost achiziţionată de compania Facebook în aprilie 2012, pentru aproximativ un miliard de dolari.

Datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook, majoritatea din Statele Unite, au fost accesate ilegal de compania de consultanţă britanică Cambridge Analytica, a anunţat reţeaua de socializare online.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!