Ce faci în weekend în Bucureşti?

De Nicoleta Galeteanu pe

Planurile de weekend depind invariabil de cheful şi dispoziţia ta. Dacă ai aşteptat sfârşitul de săptămâna să te poţi odihni sau, dimpotrivă, ţi-ai propus să profiţi…

 …din plin de vremea „blândă” de afară, oraşul oferă soluţii pentru orice stare de spirit. 
   
Pentru cei care nu au părăsit micul nostru Paris, ca în fiecare weekend, cluburile îşi deschid larg uşile, actorii te aşteaptă după cortină, iar concertele te „strigă” în cele mai diverse tonuri. În plus, în aşteptarea lui Moş Nicolae, târgurile te surprind şi în aceste zile cu cele mai frumoase cadouri.  
Astfel, la Muzeul Ţăranului Român sau cel de Geologie din Bucureşti încă mai poţi face cumpărături pentru 6 decembrie. Sau pune-ţi patinele şi da o tură pe Patinoarul din Drumul Taberei, unde poţi admira şi produsele realizate manual, expuse la târgul „ILovehandmade.  
Dacă îţi place fotografia, profesorii şi studenţii Şcolii de fotografie din Varşovia îţi dezvăluie chipuri şi obiceiuri autentice din Transilvania, Maramureş şi Moldova, în cadrul expoziţiei „România, ţara oamenilor prietenoşi, de la Institutul Cultural Român.  
Pe seară, poţi alege unul dintre cele mai haioase filme care rulează în această perioadă în cinematografele din Bucureşti: „Idilă cu dădaca mea” la Hollywood Multipex (17:45), „O poveste de Crăciun (17:10, The Light) sau „Vacanţă All Inclusive” care rulează, începând cu ora 21:30, la CinemaPro. 
  
Totodată, Teatrul Metropolis te invită să intri în „Jocul de-a adevărul”, începând cu ora 19.00, iar Ţăndărică te aşteaptă să descoperi „Lucrurile vieţii, de la ora 18.00.  
Şi actorii Teatrului Odeon ţi-au făcut program pentru asta-seară, de la ora 19.00. „În container” este un spectacol-lectură, în care dramaturgul Constantin Cheianu tratează fenomenul migraţiei şi cazurile de imigrare ilegală
  
Club Daimon s-a gândit deja să îl inatmpine pe Moş Nicolae cu o petrecere la care te invită începând cu ora 23:00, şi tot cu o „Pe-trecere de pietoni te aşteaptă şi 100 Crossroads, de la ora 21:00. 
  
O alternativă la evenimentele notabile de sâmbătă noapte este şi „Deja Vu Party … Reloaded” din clubul omonim, iar pentru cei mai rezistenţi există „Wicked Recordings”, găzduită de B52 Club. 
  
Tot sâmbătă, nu uita de concertul promis de Jose Gonzlez la The Ark, de la ora 20.00, iar două ore mai târziu Andrei Ion & The Saints te invită în Frame Club, pentru un concert de zile mari. Biletele se pot procura de la intrarea in club.  
  
Duminică, după ce ai trecut mai întâi pe la secţia de vot, poţi alege să faci o bucurie măcar celor mici cu prilejul Sărbătorii pe care o aduce Sfântul Nicolae. „Un strănut şi spectacolu’ a-nceput de la ora 10:30, la Teatrul pentru copii Arlechino, sau „Aventurile lui Habarnam”, (ora 11:00) de la Teatrului Odeon sunt două cele mai frumoase piese puse în scenă în aceste zile, pentru cei mici. 
Tot duminică este şi ultima zi în care se desfăşoară Festivalul Internaţional al Teatrului de Animaţie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colecţie”, de la Teatrul Ţăndărică. 
  
Un nou film care promite să facă furori la Festivalurile Internaţionale, Cristian Mungiu îţi dezvăluie, de această dată, o parodie a României comuniste. „Amintiri din Epoca de Aur 2 este cel mai nou film al regizorului pe care îl poţi viziona la Cinema City Cotroceni, sau poţi opta pentru „Katalin Varga”, o altă peliculă apreciată de criticii străini la British Independent Film Awards de anul acesta (17:15 şi 23:15). 
  
Cum ne-am obişnuit, nici ultima zi din săptămâna nu face excepţie când vine vorba de distracţie, iar petrecerile se ţin lanţ. Oldies Club deschide cutia muzicală cu cele mai ascultate piese „Oldies but Goldies”, de la ora 21:00, Stuff Vamă Veche propune un „Legendary Party, iar dacă ai talent artistic, Cafeneaua Actorilor şi Iron City Club te invită la Karaoke.  
  
Pentru cei care îşi doresc o noapte mai puţin zgmotoasă, Friends Pub organizează, începând cu ora 21:00, „Oriental Party”, iar în ONX Club poţi asculta muzică Chillout. 
Aşadar, după cinci zile de muncă, distracţia din weekend este bine-venită indiferent unde te afli, iar dacă îţi lipseşte totuşi hotărârea, sperăm că noi te-am ajutat prin recomandările făcute. 

Sursa: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro