Grădini publice cu mare însemnătate istorică, în Malta

De Unica.ro, pe

În cadrul unei promenade vei descoperi şi o altă frumuseţe a Maltei: grădinile publice impresionante, fiecare cu povestea sa. Cele mai multe dintre ele au fost ridicate ca anexe la palatele şi casele somptuoase ale conducătorilor.
San Anton Gardens au fost amenjate în anul 1623 de Marele Maestru Antoine de Paul, de Busketts Gardens din Rabat s-a ocupat în mijlocul anilor 1500 Marele Maestru La Vallette, în timp ce Sa Maison Gardens au fost opera Marelui Maestru de Paul, în anul 1636, pentru ca în 1853 să fie revizuite de către un militar britanic.

Grădina Argotti şi istoria sa

În Floriana secolului XVIII, Marele Maestru portughez Pinto de Fonseca punea bazele Grădinii Argotti, iar mai tarziu a fost decorată şi îngrijită de Baliff Ignatius de Argote et Gusman, de unde i-a rămas şi numele.

Principala atracţie a grădinii o reprezintă Fântânta Wignacourt care a fost construită în anul 1615 de către Cavalerii Ioaniţi, după finalizarea apeductului care forma o reţea între Rabat şi Valletta. În timpul cavalerilor maltezi, grădina Argotti era folosită pentru cultivarea plantelor utilizate în scopuri medicale şi chirurgicale.

Atmosfera plăcută a grădinilor publice

O escapadă în Argotti Garden este oricând binevenită, deoarece după ce ai intrat pe porţile sale vei uita de aglomeraţia oraşului pentru a te bucura de un paradis liniştit care îţi taie respiraţia prin cadrul natural.

Bucură-te de minunile naturii, umbra oferită de ficuşii bătrâni sau de măslini, şi ascultă foşnetul frunzelor, ciripitul melodios al păsărelelor şi apa susurătoare a fântânilor.

Geanina Ichim

Sejur Malta
Hotel Excelsior 5* – de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel- 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!