Google îl celebrează pe Paul Cézanne

De Nicoleta Galeteanu pe

Google celebrează astăzi 172 de ani de la naşterea celebrului pictor francez Paul Cezanne, iar omagiul pe care i-l aduce motorul de căutare este un logo inspirat din lucrările acestuia.

Unul dintre cei mai reprezentativi pictori francezi astăzi, în timpul vieţii artistul a fost adesea blamat de către criticii vremii, picturile sale fiind considerate nici mai mult nici mai puţin decât ridicole la acea vreme.

Drept urmare, lucrările sale sunt refuzate la Salonul Oficial, reuşind în 1874 să participe la prima expoziţie a impresioniştilor. Toate cele trei opere expuse, printre care şi lucrarea „O Olympia modernă”, au fost aspru criticate şi luate în derâdere.

Google îl celebrează pe Paul CézanneŞi Emille Zola, unul dintre cei mai buni prieteni ai artistului, avea să îl defăimeze pe acesta în romanul său „Oeuvre”, unde pictorul se recunoaşte în eroul principal al romanului, drept „un pictor ratat aflat în pragul sinuciderii”.

Natura moartă cu fructe, femeia care se scaldă, jucătorii de cărţi sunt câteva dintre temele picturii lui Paul Cézanne, considera este cel mai important maestru al naturii

Artistul a murit la 23 octombrie 1906, bolnav de pneumonie, pictorul fiind surprins adesea lucrând în ploaie.

Vezi care sunt cele mai frumoase logouri Google din 2010.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro