Frumuseţea în culturile diferite ale lumii

De Teodora Lozan pe

Frumuseţea este o enigmă încă din cele mai vechi timpuri. Gusturile şi părerile diferite ale oamenilor împiedică formarea unui ideal al frumuseţii absolute.
Dacă în vremuri demult apuse femeile plinute, cu forme erau demne de pictat, astăzi supleţea este pe primul loc în cele mai multe regiuni de pe glob. Percepţiile culturale au însă un cuvant de spus. Iată cum este privită frumuseţea în diferite zone ale lumii.

Cum definesc asiaticii frumuseţea

În cele mai multe țări din Asia ceea ce definește frumuseţea este finețea și culoarea pielii. Spre deosebire de europeni sau americani, care trudesc din greu pentru a obţine bronzul perfect şi nuanţa ușor maronie incredibil de populară, asiaticii apreciază o piele cât mai deschisă la culoare. În cultura lor, bronzul sugerează un statut inferior, specific agricultorilor și muncitorilor de rând și al agricultorilor care își petrec zilele sub razele fierbinţi ale soarelui.

O altă marcă a esteticii în zonele din Asia o reprezintă mărimea ochilor, motiv pentru care nevoia de a ieși în evidenţă este foarte comună aici. Multe femei recurg la chirurgie plastică pentru a-şi face ochii să pară mai mari şi genele mai lungi.

Trăsăturile femeilor exotice

În Jamaica, ochii bărbaţilor se întorc în special după femeile cu forme. Pe acest tărâm caraibian, sânii rotunzi și fesele mari, bine conturate sunt dovada feminității. Dansurile vii sunt o parte importantă a culturii acestor locuri, iar unduirile provocatoare ale femeilor sunt extrem de apreciate. Din acest motiv,  câteva kilograme în plus sunt recomandate, iar femeile slabe ajung de multe ori să consume pastile pentru îngrăşare.

Citeşte mai multe despre femeile XXL din Mauritania și curele lor de îngrăşare pe TV Travel!

Frumuseţea prin Niquabul

În Orientul Mijlociu, standardele frumuseţii sunt complet diferite faţă de restul lumii. Femeile care cutezesc să-și arate formele sunt aspru pedepsite fiind considerate lipsite de morală şi credinţă. Astfel, siluetele lor stau ascunse sub Niquabul, veştmântul tradiţional este conceput pentru a acoperi corpul, lăsând la vedere doar ochii. Din acest motiv, o femeie frumoasă va fi cea care lasă în urma sa miresme îmbietoare sau aruncă priviri ucigătoare. Ele fie îşi conturează ochii cu un tuş sau creion negru, fie apelează la tatuajele făcute cu henna.

Citește mai multe despre ce trăsături delicate trebuie să aibă femeile în India pe tvtravel.ro!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro