Foto: cele mai impresionante curcubee

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Miercuri, 26 februarie 2020, 10:57

Unul dintre cele mai spectaculoase fenomene care apar pe cer, curcubeul a impresionat omenirea dintotdeauna, fiind considerat în multe culturi „un semn ceresc”…
…ce aduce pacea şi prosperitatea. Deşi acesta apare în general în sezonul cald, după ploile scurte de vară, amatorii au reuşit să imortalizeze fascinantul fenomen şi toamna, în fotografii absolut spectaculoase.

Admiră mai jos câteva dintre cele mai frumoase curcubee, surpinse în locuri unde natura şi-a arătat splendoarea.

Un curcubeu aproape perfect a fost surprins recent, de către un amator, peste oraşul Malmesbury, din comitatul Wiltshire, Anglia. În fotografie apare districtul Cotswold, iluminat spectaculos de curcubeu, în ciuda luminosului apus de soare.
Foto: cele mai impresionante curcubee
O imagine idilică a oraşul Changchun din China, peste care a răsărit un larg curcubeu, surprins peste un iaz cu lotuşi din Parcul Nanhu.
Changchun este capitala provinciei Jilin, situată în nord-estul Chinei.

Foto: cele mai impresionante curcubee

Parcul Naţional Yosemite din California, SUA (la aproximativ 300 kilometri este de San Francisco), este de o frumuseţe fascinantă.

În nopţile de vară, cascadele înalte şi luna plină dau naştere celor mai frumoase curcubee de pe toată perioada anului. Mai jos poţi admira spectaculosul fenomen deasupra unui masiv stâncos, atras de pâraiele acestuia.

Foto: cele mai impresionante curcubee

Un fotograf amator ce obişnuia să facă fotografii de la fereastra casei lui din Devon, Anglia, a reuşit fotografia vieţii sale, imortalizând oraşul Dartmouth, îmbrăţişat de un curcubeu dublu, ca şi când ar forma un pod peste râul Dart.

Fenomenul curcubeului dublu se poate observa când sunt condiţii de vizibilitate foarte bună. Curcubeul mai slab este mai mare, concentric cu primul şi are culorile inversate.

Foto: cele mai impresionante curcubee

Turiştii care au stat toată ziua la soare pe plaja Yalong Bay din Sanya, una dintre cele mai aglomerate destinaţii din Insula Hainan, au putut admira seara fenomenul captivant, ce a răsărit peste seară.
Foto: cele mai impresionante curcubee

Afla si cum se formeaza curcubeul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!