Cele mai folosite nume în 2010

De Erika Chivu pe

Cel mai popular nume feminin din 2009, Isabella, a fost detronat anul acesta de numele Sophia care se află acum pe locul întâi. Pentru băieţi, cel mai folosit nume este Aiden.
Pentru topul 100 al celor mai populare nume din 2010,  cei de la Baby Center au analizat peste 350.000 de nume masculine şi feminine. La fete, pe locul întâi este Sophia, urmat de Isabella şi Olivia. Pentru băieţei, cel mai popular nume este Aiden, urmat de Jacob şi Jackson.

Cum aleg oamenii numele copiilor

Aşa cum era de aşteptat, oamenii se inspiră din viaţa de zi cu zi: show-biz, politică, sport, Biblie, film.

Baby Center anunţă că anul acesta a crescut cu 60% popularitatea numelui Quin, ce apare în serialul „Glee”.  Nume ca Betty, Jane şi Helen au redevenit populare de când apar în serialul Mad Men, unul din favoritele americanilor.

După ce au aflat cine este Sarah Palin, americanii au început să-şi numească bebeluşii după copii ei: Piper, Bristol, Willow, Trak şi Trig. Se pare că mai sunt la modă şi numele inspirate din cinematografia anilor ’30-’50: Vivien, Scarlet sau Greta.  

Şi la americani, ca şi la noi, sunt la modă numele biblice: Noah, Caleb, Levi. Nu mai sunt la fel de populare cele comune, precum Mary, Sarah, Kate, Alexandra, John.

Top zece nume de copii în SUA

Pentru fete:

1.    Sophia
2.    Isabella
3.    Olivia
4.    Emma
5.    Chloe
6.    Ava
7.    Lily
8.    Madison
9.    Addison
10.    Abigail

Pentru băieţi:

1.    Aiden
2.    Jacob
3.    Jackson
4.    Ethan
5.    Jayden
6.    Noah
7.    Logan
8.    Caden
9.    Lucas
10.    Liam

Află care sunt cele mai folosite prenume din România!

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro