Grădina din balcon

De Lumea Femeilor pe

Odată cu venirea verii, balconul şi-a reintrat în drepturi. Etimpul să te ocupi de el şi să îl transformi într-un spaţiu care să te încânte şi să te reprezinte
Dacă nu ai făcut-o încă, începe prin a curăţa jardinierele, lădiţele pentru flori şi ghivecele de praf şi de feluritele depuneri. Ocupă-te apoi de mobilier. Eşti mulţumită de aspectul măsuţei şi al scaunelor? Dacă da, îţi mai rămâne doar să amenajezi colţişorul pentru cafeaua de dimineaţă şi pentru o şuetă cu partenerul sau cu prietenii, la asfinţit.

Decorează cu stil

Dacă nu, fă o plimbare prin magazinele de amenajări interioare. Oferta de scaune pliante, fotolii din răchită şi măsuţe este neînchipuit de bogată, iar unele nu sunt deloc scumpe. Mai este şi varianta recondiţionării mobilierului: vopsite într-o culoare vie (vara aceasta se poartă culorile tari!) sau pastelată, un scaun, o băncuţă sau o măsuţă prea vechi pentru a mai putea fi folosite în casă se pot transforma cât ai clipi într-un original mobilier de balcon.

Mai departe, foloseşte-ţi imaginaţia: decorează-ţi balconul cât mai original, cu obiecte din ceramică, lădiţe din lemn vopsite în diferite culori, pietre de rÏ€u – simple sau pictate chiar de către tine sau de către copiii tăi -, coşuleţe din răchită sau pitici de grădină. Orice e permis. Important este ca, în final, balconul tău să fie acea oază de verdeaţă în care să uiţi de necazuri şi să îţi redescoperi pofta de a visa.

Pictură pe ghiveci

Transformă banalele ghivece de lut în obiecte decorative de efect, care să îţi înveselească balconul! Emai simplu decÏ€t crezi. Ai nevoie doar de culori acrilice, markere, de lac incolor, pensule, hÏ€rtie de calcl lipici şi multă umaginaţie.Aşază hÏ€rtia de calc (care e trans­parentă) pe desenul pe care doreşti să îl repro­duci şi desenează contu­rurile.

Decupează apoi contururile, lipeşte hÏ€rtia pe ghiveci şi trasează contururile cu markerul. Dezlipeşte hÏ€rtia, curăţă resturile de lipici, umple contururile cu culoare cu ajutorul pensulei şi, după ce se usucă, aplică un strat de lac incolor.

Pentru spaţii mici

Dacă ai un balcon îngust, o măsuţă fixată pe perete este soluţia ideală. Pentru a te proteja de razele soarelui, fixează o umbrelă mare pe balustrada balconului.

Colţul romantic

Pentru un aranjament pe colţ, alege o masă rotundă şi scaune pliante din lemn. Un vas cu flori atÏ€rnat de tavan îi va da ansam­blului rafinament şi un aer exotic.

Fotoliul de afară

Practic, uşor şi aspectuos, mobilierul din răchită este ideal pentru balcon. Dacă ai suficient spaţiu, oferă-ţi două fotolii împletite şi vei avea un living în aer liber.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă

Ce este embolia cu lichid amniotic - de ce apare și cum se manifestă