Filmul „Ready Player One” a debutat pe primul loc în box office-ul american

De Oana Savin pe
Filmul „Ready Player One”, regizat de Steven Spielberg, a debutat pe primul loc în boc office-ul nord-american chiar din primul său weekend de priecții.

Omagiu exploziv adus filmelor SF din anii 1980, „Ready Player One” este un lungmetraj cu accente retro, despre un adolescent care uită de lumea ternă în care trăiește în anul 2045 și se refugiază într-un univers virtual plin de aventuri și de pericole.

Filmul lui Spielberg a obținut încasări de 41.2 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite și Canada.

Citește și: „Black Panther”, detronat de lungmetrajul „Pacific Rim: Revolta”, după cinci săptămâni în box office

Fiind considerat de critici o operă-testament a lui Steven Spielberg, filmul conține numeroase referiri la unele din cele mai populare pelicule din anii 1980 și 1990 precum „E.T.”, „Jaws” și „Jurassic Park”

Un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, „Tyler Perry’s Acrimony”, produs de studioul Lionsgate, în care actriţa Taraji P. Henson interpretează rolul unei soţii răzbunătoare, s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul nord-american, obținând încasări de 17,1 milioane de dolari.

Citește și: Steven Spielberg va produce un miniserial despre conquistadorul Cortes

„Black Panther”, primul blockbuster din universul cinematografic Marvel cu un supererou de culoare, a coborât pe locul al treilea cu încasări de 11,3 milioane de dolari şi a ajuns la încasări totale de 650,7 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada după lansarea sa.

Top 10 box office american

  1. Ready Player One
  2. Tyler Perry`s Acrimony
  3. Black Panther
  4. I Can Only Imagine
  5. Pacific Rim Uprising
  6. Sherlock Gnomes
  7. Love, Simon
  8. Tomb Raider
  9. A Wrinkle in Time
  10. Paul, Apostle of Christ

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro