Practici barbare: fetiţe cu sânii mutilaţi

De Erika Chivu pe

Încă o modalitate de tortură pe lista celor suportate de femei în diferite părţi ale lumii: presarea sânilor cu obiecte fierbinţi ar trebui să le protejeze pe tinere de o viaţă promiscuă.
De fapt, în loc să prevină violul, hărţuirea sexuală, sarcina timpurie sau bolile cu transmitere sexuală, presarea sânilor nu face decât să complice viaţa fetelor sunt supuse la acest tratament chiar de cele care le-au dat viaţă.

Mărturisiri şocante

„Mama a luat un pisălog, l-a încălzit bine în foc, apoi mi-a presat sânii cu el în timp ce eu stăteam întinsă pe spate. Apoi a luat o coajă de nucă de cocos, a încălzit-o în foc şi mi-a călcat sânii cu ea. Plângeam şi tremuram, voiam să fug, dar n-am putut”, a povestit jurnaliştilor de la BBC o tânără din Camerun, ţara în care se practică acest obicei barbar.

Alte fete se supun de bună voie acestui tratament, ba chiar o fac ele însele, de teamă că odată ce le cresc sânii vor fi forţate să se mărite. „Am vrut să mă duc la şcoală, la fel ca fetele care nu aveau sâni”, a declarat una din ele.

De cealaltă parte se află mamele acestor fete, care consideră că totul e spre binele copilelor. „Presarea sânilor nu este un obicei nou. Sunt fericită că am putut să-mi protejez fata. Nu puteam să suport gândul că băieţii mi-o vor «strica» prin sex înainte să-şi termine şcoala”, spune o mamă care foloseşte tortura pe post de educaţie sexuală.

De ce se face presarea sânilor

Cât de eficientă este această educaţie? Mai deloc. În ciuda torturii la care sunt supuse, fetele cu sânii presaţi tot rămân însărcinate în adolescenţă şi cu şcoala neterminată.

În Camerun, ca peste tot în lume, sânii sunt simbolul sexualităţii feminine. În momentul când i-au crescut sânii, o fetiţă, oricât de mică ar fi, este văzută ca o femeie dezirabilă de bărbaţii din jur, şi la insistenţele lor ar putea întreţine relaţii sexuale înainte de vreme, rămânând însărcinate, renunţând la şcoală şi la un viitor mai bun. Aşa îşi explică mamele din Camerun numărul mare de adolescnete care rămân însărcinate.

La aceasta se adaugă faptul că în ultima vreme, din cauza alimentaţiei tot mai bogate şi a stilului de viaţă tot mai sănătos, fetiţele ajung la pubertate mai devreme, deci există riscul să cedeze la insistenţele bărbaţilor nu la 14-15 ani ca înainte, ci de la 9-10 ani.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2