Festivaluri urbane şi concerte de jazz în weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Zilele acestea, festivalurile de cultură şi muzică te invită să petreci la superlativ, fie îţi plac provocările de eroism sau de temperatură. Cu muzică live, artă digitală, fotografie…
…screening video şi petreceri târzii, cultura urbană va anima atmosfera monotonă din parcuri.

„Street Heroes” te cheamă în Parcul Tineretului să îţi dovedeşti eroismul între 12 şi 14 august la cel mai mare festival internaţional de gen din România, iar în Parcul Unirii, „Art Boulevard – Bucharest Summer Urban Fest” are loc cel mai lung festival de artă, ce ţine aproape două luni, de pe 1 august şi până pe 19 septembrie.

Evenimentele se anunţă toate la superaltiv, aşadar, după sesiunile de cultură, îţi vei testa rezistenţa la atmosfera incendiară la cel mai tare festival de punk – rock al verii. Astă seară, de la ora 20:00, Club Fabrica te cheamă la All The „Punk” Things Fest, unde vor performa cele mai în vervă trupe ale genului, dintre care Chester, 747 şi Backstage Hero. Biletul costă 15 lei.

Între 14 şi 15 august, Arenele Romane este responsbilă cu o nouă premieră, festivalul „Proms of Delight Music Fest” fiind la prima ediţie în România. Festivalul este o competiţie live de interpretare muzicală, la care vor participa atât formaţii, cât şi solişti, pe toate genurile de pop-rock.

Concerte de jazz

Dacă doreşti să experimentezi şi alte genuri, Art Jazz Club este deschis la orice gen de jazz, iar Summer Jazz, disponibil începând cu ora  21:30.
Şi Green Hours are aceleaşi gusturi, astfel că de la 20:00 poţi lua parte la „Love songs” for jazz piano trio, cu Florin Răducanu, Adrian Flautistu şi Eugen Nichiţeanu.

Sâmbătă seară, de la 22.00, îţi recomandăm să mergi în Big Mamou, pentru a schimba ritmul cu blues, southern rock şi rock & roll, în compania celor de la Old News, o trupă românească foarte apreciată de cunoscători, asta dacă nu vrei să schimbi registrul muzical cu unul de jazz, oferit de Cristian Soleanu Quartet în Green Hours.

Tot sâmbătă seară, trupa Improvisneyland te invită la teatru de improvizaţie la Scala Pub, începând cu ora 20:00, şi tot în incinta cinematografului Scala, pe Alexandra & Alec îi poţi asculta duminică seară de la aceeaşi oră, într-un extraordinar concert de pop-rock indie.

Expoziţii

Dacă nu ai avut curiozitatea să vezi interiorul celei mai controversate clădiri din lume, zilele acestea ai un motiv în plus să calci pragul Casei Poporului.

De la 9 dimineaţa, expoziţia de fotografie „Baroc de Dobrogea” te invită, timp de trei zile, să vezi peste 160 de lucrări impresionante realizate de studenţii Şcolii „Francisc Mraz” din Bucureşti. Îţi recomandăm, în aceeaşi măsură, şi expoziţia de pictură din cadrul Athenee Palace Hilton, semnată de Luminiţa Gliga, „Urban Stories”.

Sursa foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro