Cât costă să mergi la Festivalul de Film de la Veneţia

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Marți, 08 martie 2022, 14:22

La început de septembrie, Veneţia îşi ademeneşte îndrăgostiţii cu încă un motiv să viziteze oraşul gondolelor. Nici mai mult nici mai puţin de 79 de pelicule în premieră mondială…
… şi alte câteva zeci de poveşti cinematografice impresionante va oferi, în acest an, Festivalul de Film de la Veneţia iubitorilor de film.

Cât costă biletul spre film


Pentru cei care s-au convins că merită să meargă în Veneţia, au noroc şi de oferte excepţionale din partea agenţiilor de turism. Cu circa 300 de euro ajungi în Italia cu avionul, vizitezi Veneţia şi beneficiezi de confortul serviciilor la hoteluri de trei şi patru stele.

Agenţia Romtravel, de exemplu, propune o ofertă last minute la 270 de euro pentru un sejur de 4 nopţi în Veneţia. Preţul include transportul cu avionul şi mic-dejunul servit într-un hotel de 4 stele din oraş, Hotel President.

Tot printre ofertele de ultim moment ale agenţiei, găseşti şi preţuri mai mici de care poţi profita pentru o scurtă vacanţă la sfârşitul verii. Pentru 4 zile şi 3 nopţi de cazare, plăteşti 250 de euro, cu bilet de avion şi mic-dejun incluse.

Nici la Galaxsea Travel, preţurile la astfel de sejururi nu depăşesc 300 de euro. În schimb, dacă ai răbdare pe internet, poţi să găseşti şi tarife mai mic de atât.

Tot cu avionul (cursă Tarom), cazare la un hotel de trei stele şi mic-dejun asigurat, poţi să ajungi la Festival şi cu 210 euro, dacă apelezi la agenţia Central Travel. Iar dacă te mulţumeşti şi cu confort de două stele, mai economiseşti 30 de euro, prin aceeaşi agenţie. Pachetul inlcude, de asemenea, transportul cu o cursă Tarom, 3 nopţi de cazare (la Malibran Hotel) şi mic-dejun inclus.

Filmele festivalului

La principala categorie din cadrul festivalului vor concura 22 de pelicule din 11 tari pentru prestigiosul Golden Lion.

Gala va fi deschisă cu pelicula „Black Swan”, regizată de cunoscutul cineast Darren Aronofsky, care a câştigat Leul de Aur în 2008, cu „The Wrestler”.

Filmul este un thriller psihologic cu Natalie Portman în rolul unei balerine, care intră în competiţie cu cea care conduce compania de balet pentru care lucrează.

Tot în prima zi va fi proiectată şi pelicula kung-fu „Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen”, în regia lui Andrew Lau, povestea lui Chen Zen care îşi răzbună maestrul. De asemenea, ai ocazia să vezi cele mai noi producţii ale regizorilor de marcă.
Printre noutăţile cinematografice se numără drama comică „Somewhere”, în regia Sofiei Coppola, fiica lui Francis Ford Coppola, care concurează pentru Goden Lion.

Cât costă biletul la film

Ca să vezi cele mai noi filme ale Festivalului vei scoate însă ceva bani din buzunar. Preţul abonamentelor este situat între 107,5 euro şi 485 de euro, pentru toate filmele care vor rula la aceeaşi oră în cele 11 zile de festival.
De asemenea, poţi să cumperi bilet doar la anumite filme, pentru care plăteşti între 9,5 şi 64,5 euro, în funcţie de film şi de locul în sală.

Nu trebuie să ratezi „The Tempest”, adaptarea lui Julie Taymor după „Furtuna” lui Shakespeare, pelicula care va închide Festivalul, pe 11 septembrie.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!