Festivaluri de film şi premiere la cinema

De Nicoleta Galeteanu pe

Weekend-ul acest ai bilet asigurat la film odată cu debutul festivalului KulturFeste care anunţă pe deasupra şi o ediţie mai incitantă decât cea de anul trecut.
Festivalul propune în acest an unele dintre cele mai remarcabile filme româneşti, premiate la Cannes, Beaune şi Berlin, precum şi teatru, show-uri şi spectacole de magie.

Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii

Pe iubitorii de film îi invităm să vadă una dintre cele mai emoţionante poveşti româneşti, în regia lui Cătălin Mitulescu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, cu Timotei Duma şi Dorotheea Petre, premiată în 2006 pentru intrerpretare feminină la categoria „Un certain regard”, la Cannes.

Filmul spune povestea lui Lalalilu, un băiat de 7 ani care îşi imaginează că ne-a scăpat de Ceauşescu, şi a Evei, sora mai mare a lui Lalalilu, care are astfel şansa să îşi aleagă viitorul şi să scape de mizeria în care trăiesc la marginea Capitalei.

Pelicula rulează sâmbătă, de la ora 15:00, iar pe parcursul celor patru zile de festival mai poţi urmări lungmetrajul lui de Florin Şerban, „Eu când vreau să fluier, fluier”, sau „Ryna”, în regia Ruxandrei Zenide.

The Green Hornet/ Viespea verde

Dintre marile premiere ale anului, cinematografele zumzăie în acest weekend „Viespea verde”, cel mai recent film al lui Michel Gondry, un thriller de acţiune şi crimă, care este de fapt o comedie.

Pelicula îi aduce în rolurile principale pe Seth Rogen, Cameron Diaz şi Jay Chou care se hotărăsc să lupte împotriva tâlharilor şi a lumii interlope, iar soluţia lor pentru a se infiltra în mediul acestora este degizarea.

You Will Meet A Tall Dark Stranger/ Vei întâlni străinul din visele tale

Woody Allen vine cu o comedie tipică filmografiei sale, despre drama mariajului, dar cu o distribuţie surprinzătoare – Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas, Anthony Hopkins şi Gemma Jones.

Două cupluri căsătorite, Alfie (Anthony Hopkins) şi Helena (Gemma Jones), şi fiica lor Sally (Naomi Watts), împreună cu soţul ei Roy (Josh Brolin)  trec prin acel moment din viaţă când simt că trebuie să rezolve probleme vechi şi mocnite, care acum dau în clocot.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro