Fenomen rar în Japonia! Florile de cireș au înflorit în mijlocul lunii octombrie

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 29 aprilie 2021, 11:46
Florile de cireș, care de obicei marchează sosirea primăverii și-au făcut apariția în această toamnă, un fenomen rar întâlnit, așa cum a explicat o agenție de meteorologie niponă, potrivit AFP. 

Peste 300 de persoane din Japonia au semnalat cireși înfloriți în zonele în care locuiesc

Potrivit agenției meteorologice Weathernews, peste 300 de persoane din Japonia au semnalat cireși înfloriți în zonele în care locuiesc, cu ocazia unui sondaj realizat săptămâna trecută. Specialiștii din Japonia sunt de părere că apariția surprinzătoare a florilor poate avea legătură cu capriciile vremii. Această înflorire neobișnuită ar putea fi efectul fenomenelor meteorologice înregistrare de-a lungul anului, cu un sezon al taifunurilor foarte activ, au precizat experții.

Perioada călduroasă care a urmat sezonului taifunurilor ar fi putut determina înflorirea arborilor

Furtunile violente au provocat căderea frunzelor arborilor, ceea ce, în mod normal, declanşează o reacţie care inhibă înflorirea până în primăvară, a explicat specialistul pentru postul de televiziune publică NHK. Cu toate acestea, perioada călduroasă care a urmat sezonului taifunurilor ar fi putut determina înflorirea arborilor: „Acest lucru s-a întâmplat şi în trecut, dar nu îmi amintesc să fi fost la o scară atât de largă”, a observat acesta.

Japonia s-a confruntat anul acesta cu o serie de taifunuri, cel mai puternic fiind Jebi, care a provocat moartea a 11 persoane la începutul lunii septembrie şi a determinat închiderea aeroportului din Osaka (Kansai International Airport).

Citește și: Cele mai amuzante glume privind prețul cireșelor

8 beneficii ale consumului de cireșe

Sursa: Stirileprotv.ro

Sursa foto: Shutterstock.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!