Recomandări de weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Zilele acestea, dragostea pluteşte în aerul oxigenat al pădurii Comana, acolo unde sunt chemaţi toţi cei îndrăgostiţi de muzica bună şi încercaţi de gânduri paşnice.
Povestitori, mâncare bună, jonglerii, tiroliană, o oază cu chill out, proiecţii de film si două scene unde poţi dansa până dimineaţă, pe muzica reggae şi drum’n’bass.

Pe 30 iulie şi 1 august, Festivalul One Love îi aduce aici pe Vibronics, pionierii roots & dub din Marea Britanie şi alţi performeri ruşi şi austrieci. Sâmbătă şi duminică, DJ Vasile şi El Negro păstrează aceeaşi notă pozitivă, şi la fel şi organizatorii, care au mărit preţul biletelor la 90 de lei în timpul festivalului. Tichetele se găsesc în reţeaua Eventim şi în magazinele partenere.

Concerte în oraş

O serie de concerte bune te aşteaptă şi în oraş, în stilul celor de la Stillborn, o trupă de rock românesc foarte apreciată, sau al băieţilor de la Luna Amară, pe care îi poţi audia la Clubul Ţăranului, începând cu 22:00.

Green Hours ţi-a pregătit un adevărat spectacol de jazz, pentru că invitaţi speciali sunt chitaristul de jazz Capriel Dedeian şi trupa Jazz Challenge. Seara începe de la 20:00.

Pentru partizanii culturii hip-hop, tovarăşii de la Grupul de Rezistenţă cântă în Elephant Pub, de la 10 seara, dar dacă preferi o petrecere, eşti invitată la ARTmania Festival 2010 în Fabrica, de la 19:00, iar clubul The Legend te provoacă la „Rock Karaoke”, de la 20:30.

Concertele se ţin lanţ sâmbătă la Cafeneaua Actorilor de Vară, unde staţionează Taxi, de la 22:00. La Casa Latină, începând cu 21 fix, va interpreta unul dintre cei mai talentaţi compozitori români.

Adrian Cristescu este totdată şi unul dintre cei mai tineri intrepreţi de acest gen, iar spectacolul pe care l-a pregătit este unul special, cu piese porprii şi melodii celebre ale altor artişti.    
Cine preferă o seară pop-punk, poate petrece alături de trupele The Backstage Hero şi Chester, în Underworld de la 21:00.
 

Cultură în Piaţa Unirii

Duminică nu ocoli festivalul ArtBoulevardBucharest Summer Urban Fest. Parcul Unirii din Capitală aduce toate formele posibile de artă urbană, de la screening video, spectacole si lucrări de artă, fotografie şi pictură, arta digitală, arhitectură, muzică, adică Urbanology.

La Cinema Patria, filmele româneşti încă mai fac nopţi albe celor care nu au somn. De la ora 23.00, ai prilejul să vezi filme valoroase de Geo Saizescu, Doru Năstase şi Dinu Cocea.

Telespectatorii care s-au săturat de reclamele de la televizor îşi pot întrerupe programul pentru o pauză de advertising inteligent la Motoare, acolo unde se consumă ADfel, singurul eveniment care îşi permite să ia la mişto reclamele româneşti.

Cei care vor să îşi clătească ochii cu ceva frumos, la Muzeul Naţional de Geologie ai ocazia unică să admiri cristale, flori de mină şi geode impresionante aduse din toată lumea – Chile, SUA, Canada, Egipt, Madagascar – şi, fireşte, de la Roşia Montană.

Vara cristalelor” se numeşte expoziţia şi este deschisă până pe 8 august.

Foto: Agerpres 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro