Festival de reggae şi concerte de weekend în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe

Zilele acestea suntem sub „asediul” festivalurilor. Cavalerii, menestrelii şi vrăjitoarele au invadat deja Cetatea Medievală din Sighişoara, iar în Poiana Lupului, jazz-ul…
 …va pune stăpânire pe publicul de la Gărâna şi în acest an, la Festivalul Internaţional de Jazz.

Nici în Capitală atmosfera nu este deloc taciturnă, dimpotrivă, îţi va încărcă agenda destul…

Dimineaţa, târgurile te aşteaptă cu arome tradiţionale şi produse ecologice sau lucruri croşetate la mână, galeriile deschid expoziţii intersante, sportul se impune şi el, iar concertele vuiesc spre seară cât le ţine scena.

Weekend-ul începe cu concerte de jazz şi rock

Ritmul se dă vineri în Fire Club cu o nouă ediţie a concursului „RockOff„.
Concurenţii, trei trupe româneşti de alternative, îşi vor disputa aplauzele publicului începând cu ora 20.00, iar invitaţi speciali ai serii vor fi Up To Eleven, care vor evolua cu grunge şi metal.

Pentru că esenţele tari se ţin în sticluţe mici, jazzmanul Marin Petrache Pechea promite „Puţin din tot„, în restaurantul său cu acelaşi nume din Pache Protopopescu şi cu servire de la 20:00.    

Weekend-ul acesta, rămânem în spiritul jazz-ului cu un concert tribut adus marelui trompetist american Lee Morgan, în Art Jazz Club, de la 21:30.

Tot vineri, o poţi asculta pe Anda Adam, într-un concert live în Turabo Society Club, cu cântare de la 23:00, sau pe cei patru de la Ride on band, dacă preferi rock şi blues. Concertul are loc în Big Mamou, de la ora 22:00.

Sâmbătă este Festival de reggae

Sâmbătă, avem şi aici un festival, dar nu de jazz şi nici de muzică medievală, ci unul cu artilerie grea, ne „ameninţă” organizatorii: platane, butoane, instrumente, ritmuri vibe şi muzică live în culori reggae.

Festivalul ţine doar o zi, dar se anunţă intens şi mai înflăcărat decât toropeala de pe străzi, dar Fabrica dispune de suficientă rezervă de lichide de la 16.00 şi cu realimentări până târziu.

În cadrul „One Day Reggae Fest 2010” îi vei asculta pe Kaya Foundation, una dintre cele mai vechi trupe de reggae din România, Johnny King, cunoscut deja publicului autohton, L’Orchestre de Roche, Raizah, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de gen, precum şi trupa românească El Negro.

Tot sâmbătă, Mika ajunge în România şi îl vei putea asculta într-un concert de zile mari pe plaja H20 din Mamaia.

Pentru cine nu părăseşte Capitala nici pe vreme toridă, tot Big Mamou are grijă să te simţi bine sâmbătă seară, când chitaristul şi vocalistul trupei Cyfer’s Sin promite o demonstraţie de toată lauda de blues rock. Nu rata concertul, care începe de la 21.00.

Proiecţii şi teatru în aer liber

Cei care s-au plictisit de proiecţii 3D, pot experimenta cinema-ul cu efecte de sunet naturale, în foşnet de frunze şi ciripit de păsări, în parcul Bazilescu din Cpitală. Programul de proiecţii începe de la ora 21:45.

Mai pe seară şi la Uranus 144 încep să ruleze filmele, unde vei putea viziona ca şi până acum cele mai bune producţii de la TIFF din acest an.

În parcul Alexandru I. Cuza (fostul I.O.R), copiii, părinţii şi bunicii au prilejul să vadă spectacole de teatru, începând cu ora 10 dimineaţa, reprezentaţii cu actori ai Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

Baschet la Politehnică

Dacă vrei să te mai dezmorţeşti de atâta stat pe scaun, te poţi delecta cu un meci de baschet pe terenurile de sport din Politehnică. Timp de trei zile, evenimentul îţi propune să redescoperi plăcerea de a bate mingea şi să te distrezi prin sport.

Sau dacă preferi să pedalezi, sâmbătă poţi să iei parte la cel mai mare mai mare eveniment dedicat bicicliştilor din Bucureşti.
Bikewalk ia startul la ora 18:00, în parcul Tineretului. Trebuie să vii cu bicileta la intrarea dinspre Colegiul „Gheorghe Şincai”.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!