Donează din rodul muncii ei unui cămin de copii şi unei asociaţii de protecţie a animalelor

De Madalina Racorean, pe

Handmade-ul implică multă muncă, iar dacă vrei să te promovezi ca artizan trebuie să dai dovadă şi de multă pricepere. Am întâlnit oameni ai lumii handmade cărora le apreciez îndeletnicirea, răbdarea, talentul, îndemânarea…
Dar cel mai mult îl apreciez pe cel care reuşeşte să îi facă şi pe alţii fericiţi prin munca sa. Din mâinile Cristinei Ion de la Handmade Boutique Buy&Donate ies lucruri minunate, iar rodul muncii ei este donat unui orfelinat şi unei asociaţii de protecţie a animalelor. Povestea ei e simplă, dar îndemnul său lăuntric de a face bine celor din jur o face frumoasă. Tocmai de aceea am ales să o cunoaştem.

Handmade Boutique Buy&Donat by Cristina Ion” a pornit de la hobby-ul meu de a face rame foto personalizate pentru diferite evenimente, pe care nu le puteam găsi în magazine. La început, prieteni şi cunoştinţe mă rugau să le personalizez câte o ramă pentru diferite ocazii. Sărbătorile de iarnă au venit cu noi solicitări şi după ce am văzut că lucrurile făcute de mine sunt apreciate am hotarât să folosesc acest lucru în favoarea unei asociaţii de protecţie a animalelor şi a unui cămin de copii.

Astfel le-am donat întregul profit obţinut. Am creat apoi pagina de Facebook, care a adunat fani ai articolelor handmade şi iubitori de animale, care au înţeles că dacă achiziţionează produse realizate de mine, îi ajută şi pe alţii. După 10 luni de la lansare, există acum câteva zeci de obiecte ce pot fi personalizate, într-o cameră pe care am transformat-o în atelier. Nu pot spune ca am un talent deosebit, în şcoală eram chiar terorizată de desenele cu vaze şi flori şi de portretele care trebuiau să iasă întocmai ca modelul, dar am moştenit cu siguranţă răbdarea de la mama mea. Lucrez cu pasiune pentru că îmi place ceea ce fac şi încerc ca fiecare obiect să spună o poveste pentru cei care îl văd. Cele mai multe idei vin de la cei care cumpără şi care cer ceva personalizat, iar materialele şi modelele pe care le găsesc la furnizori dau naştere de fiecare dată altor idei.

Am plecat de la o simplă pasiune şi am văzut că poate fi surprinzător- produsele mele au fost apreciate şi cerute. Majoritatea cumpărătorilor sunt persoane care iubesc animalele şi care se bucură că o parte din banii plătiţi sunt destinaţi acestora. Acum lucrez foarte mult pe comandă, iar, când rămâne timp, încerc să învăţ tehnici noi si să fac produse noi.

Despre arta de a crea viaţă prin firul de aţă pe www.ecotrend.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro