Mica destinaţie din Europa care a cucerit inimile turiştilor!

De Unica.ro, pe

Înconjurată de ape albastre ireale, şi poziţionată perfect în ,,inima” Europei, micuţa ţară, soră cu insulele calcaroase Gozo şi Comino, Malta a cucerit inimile tuturor turiştilor din lume.
De la Temple Preistorice la Cavalerii Ioaniţi

Chiar dacă nu este atât de mare precum te-ai fi aşteptat, Malta este o bucurie şi o surpriză pentru toţi cei care aleg să îşi petreacă vacanţa de vară în acest loc.

Turiştii care vizitează Malta se simt încântaţi de istoria locurilor precum cea a Templelor Preistorice. Se presupune că acestea datează din mileniile III-IV Î.Hr. Se pare că primii locuitori ai Maltei au venit undeva prin mileniul V Î.Hr. din Sicilia închinându-se Zeităţilor din Templele Megalitice. Nimeni nu poate ştii cu certitudine cum au reuşit oamenii neaoliticului să ridice falnicele monumente impresionante şi cum au realizat asemenea capodopere unice în lume care au dăinuit până în zilele noastre.

Odată cu venirea Cavalerilor Ioaniţi ,,destinul” Maltei a fost puternic influenţat, astfel că renumiţii cavaleri au ajutat la construirea mai multor locuri cu scopul de a-i ajuta pe cei suferinzi, precum un spital, un han pentru pelerini, mai multe locuri de cazare dar şi fortăreţe.

Un superb oraş fortificat

Unul dintre cele mai faimoase oraşe fortificate, clădit de către Cavalerii Ioaniţi este capitala Maltei, Valletta.
Odată ce ai ajuns în acest loc vei avea impresia că atingi cerul cu mâinile, în timp ce stâncile de pe alocuri creează un cadru mistic. Oraşul este înconjurat de ziduri imense întărite de bastioane si de şanţuri, în timp ce străzile sunt labirintice şi şerpuitoare.

Priveliştile acestui oras citadin sunt deosebite, Îti recomandăm să te plimbi pe jos pe strada Republicii care te va conduce până la Fortul St. Elmo, dar şi pe strada St. Paul care îţi va dezvălui Marele Port.

Madalina Isar

Sejur Malta
Hotel Excelsior 5* – de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel- 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!