De ce unii oameni se nasc cu găuri mici pe urechi

De Adina Radu, pe Ultimul update Marți, 15 martie 2022, 11:33

O mică parte a populației umane se naște cu piercing-uri naturale pe urechi. Au aspectul unei adâncituri sau cavități în piele și sunt vizile cu ochiul liber pe urechea externă la locul de întâlnire dintre cartilajul urechii și față.

Aceste găurele nu sunt semnul vreunei afecțiuni și nici nu înseamnă nimic special pentru persoana ce le poartă.

Această malformație se numeste sinus preauricular și a fost observat încă din 1864 de cercetătorul Van Hausinger. Acest sinus poate fi bilateral (în 25-50% din cazuri) sau unilateral (în special pe partea stângă).

Din punct de vedere al sănătății, sinusul preauricular este strâns legat de sindromul Beckwith – Wiederman sau în cazuri extrem de rare cu sindromul branhio-oto-renal. De cele mai multe ori, persoanele cu aceste sinusuri pe urechi nu prezintă vreun disconfort, dar uneori se pot infecta, se pot înroși și pot face abces.

Un biolog evoluționar, Neil Shubin crede că acest sinus preauricular poate fi o rămășiță evoluționară de la branhiile peștilor.

În Marea Britanie 1% din populație prezintă această malformație. În SUA frecvența este și mai mică, pe când pe continentul african și asiatic 4 – 10 din populație prezintă sinusul preauricular.

Sursa foto 123rf

Citește și De ce ne cresc urechile și nasul toată viața

Citește și  De ce au sticlele de vin o scobitură

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!