De ce nu este bine să te înfășori în prosop când ieși de la duș

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 01 aprilie 2022, 14:06
Care este primul lucru pe care îl faci după ce ai terminat dușul? Îți înfășori trupul într-un prosop uscat, pentru a te șterge. Nimic mai greșit, susțin experții în dezvoltare personală.

În secunda în care ai oprit apa la duș, primul lucru pe care îl faci este să pui mâna pe prosop și să îl arunci repede pe tine, ca nu carecumva o picătură de apă să rămână pe corp și să ajungă mai apoi pe haine. Ei bine, nu procedezi deloc bine din punctul de vedere al specialiștilor, care te sfătuiesc ca mai întâi să arunci o privire în oglindă și să te admiri așa, în toată splendoarea.

Explicația? Zăbovind puțin în oglindă ne putem obișnui cu organismul nostru, cu toate imprerfecțiunile lui, ceea ce va face să crească încrederea în noi. Astfel, vom începe să nu mai vedem atât de mult defectele, să nu ne mai negăm corpul și spunem tot mai rar: ”nu-mi place cum arăt”. Un trup arată bine gol atunci când ai încredere în tine. ”Normalizează experiența”, este de părere Amy L. Flowers, doctor și expert în ”Body image (percepția asupra corpului, n.r.). Acesta este principalul îndemn al specialiștilor, mai ales că majoritatea dintre noi avem dificultăți în a ne privi goale, în oglindă.

La rândul său, psihologul și expertul în imagine Sari Shepphird, explică de ce procedăm astfel în ceea ce ne privește. Se pare că există două motive:

-avem tendința să ne maximizăm defectele și să ne reducem la zero calitățile.

-ne comparăm cu alte persoane.

”Societatea noastră ne împinge să ajungem să ne autoimpunem un lucru: că trebuie să avem un fizic și mai bun și că trebuie să găsim modalități prin care să facem asta. Însă, cu cât ne concentrăm asupra defectelor noastre, cu atât ajungem să exagerăm și să le vedem mai mari decât sunt ele în reașitate. Drept urmare, nu ne mai dorim să ne mai privim în oglindă”, arată Shepphird.

Instinctul comparării cu alte persoane este o altă problemă, deoarece mintea noastră are tendința să se raporteze la standardele perfecțiunii impuse de către societate.

Cum procedezi ca să te accepți când te privești în oglindă

Stând în fața oglinzii, numește cinci lucruri care îți plac la tine în ziua aceea sau pentru care ești recunoscătoare că le ai: îți place cum ți-ai făcut pediuchiura sau ți se pare că ai cei mai frumoși genunchi. Analizează-le după care fă ceea ce faci tu de obicei după duș. ”Poate părea puțin, dar înseamnă enorm. Te va transforma”, spune Shepphird.

De asemenea, gândește-te la complimentele pe care le-ai primit în ultima vreme și ce calități fizice au vizat acestea.

Încercând acest truc o dată pe săptămână, vei scăpa de complexe și ve încpe să te placi mai mult.

Citește și: Gestul pe care nu trebuie să îl faci niciodată la duș

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!