Cum să cureți urzicile

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 12 august 2020, 12:35
Urzicile sunt foarte sănătoase, iar lunile martie-aprilie sunt perioada perfectă să le consumi. Vezi cum să le cureți corect.

Urzicile sunt bogate în vitamina C, calciu, potasiu și flavonoide, însă trebuie să ai mare grijă când le gătești, pentru că te înțeapă. Nu le atinge decât dacă ai mâinile protejate de mănuși de plastic și porți o bluză cu mâneci lungi. Odată echipată corespunzător, spală bine urzicile, apoi rupe frunzele și pune-le într-un bol cu apă călduță amestecată cu oțet. Lasă-le să stea acolo timp de 10 minute, pentru că acest proces le va face să nu mai înțepe atât de tare. Chiar și așa, nu renunța, încă, la mănuși. Vei observa că apa în care stau urzicile devine ruginie, dar este normal, nu te îngrijora. Spală din nou urzicile și pune-le la fiert în apă pentru alte 10 minute. După acest proces, le poți găti cum vrei tu.

Ce faci dacă te înțepi în urzici

Dacă, totuși, te înțepi în urzici, pune o bucată de scotch pe zona afectată și trage, pentru a înlătura țepii care ți-ar putea rămâne pe piele. Aplică, apoi, oțet și vei scăpa de senzația de arsură.

Sursa foto: Shutterstock.

Iti recomandam si aceste retete cu urzici delicioase. Merita sa le incerci!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!