Cristian Mungiu merge la Festivalul de Film Lumiere

De Unica.ro pe

În perioada 13-18 octombrie, regizorul român Cristian Mungiu va fi oaspetele special al Festivalului de Film Lumiere din Lyon, aflat sub patronajul delegatului general al Festivalului de film…
… de la Cannes, Thierry Fremaux, anunţă Agerpres.

Cristian Mungiu va participa cu filmul „Amintiri din Epoca de Aur”, realizat după scenariul său, regia fiind semnată alături de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu.

„Amintiri din Epoca de Aur” reprezintă ecranizarea celor mai cunoscute poveşti umoristice din România anilor 80.

Festivalul de Film Lumiere din Lyon prezintă în cadrul primei sale ediţii filme vechi restaurate, nelansate, rare sau „clasice”.

Evenimentul îl va avea oaspete de onoare pe marele actor american Clint Eastwood, care va fi recompensat cu această ocazie cu Premiul întâi al festivalului în cadrul unei seri de gală la l’Amphithéâtre de la Cité Internationale” din Lyon.

Peliculele care vor fi proiectate pe durata manifestării vor fi prezentate de o serie de personalităţi din lumea cinematografiei (actori, regizori, critici de film).

Programul include proiecţia unui număr de 160 de filme între care se vor număra retrospective, pelicule realizate de cineaşti de culoare, filme mute şi o seară dedicată cineaştilor italian Sergio Leone şi american Don Siegel.

Sursa: Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro