Concerte şi festivaluri din ţară, în weekend

De Nicoleta Galeteanu pe

Festivaluri de anvergură, artişti de valoare şi spectacole de înaltă ţinută artistică sunt doar câteva oferte notabile în acest weekend. Pentru acest final de săptămâna ne-am gândit să îţi propunem…
propunem o agendă cultural-turistică tentantă, cu câteva opriri prin ţară, la cele mai importante evenimente care au loc.  
 
Nu sunt de neglijat însă nici ofertele Capitalei, care ţi-a pregătit, începând de astăzi, două festivaluri marcante.  
 
Un eveniment muzical unic, ce nu mai are nevoie de prezentare, EUROPAfest 2010 te aşteaptă de astăzi până pe 13 mai pe marile scene din Bucureşti, cu deschidere la Sala Mică a Palatului Bucureşti.
 
Peste 300 de artişti din 36 de ţări vor susţine concerte memorabile la Sala Auditorium, Art Center Tinerimea Română, Hard Rock Cafe sau Art Jazz.  
 
Concerte de blues, jazz şi pop, Orchestra da Tre Soldi şi Stelzhamma sunt doar câteva momente de excepţie ale festivalului, dar vor evolua, de asemenea, şi alţi artişti de renume din peisajul jazz-ului profesionist.  
 
Tot vineri, 7 mai, în Parcul Unirii din Bucureşti se deschide festivalul ONGFest. Evenimentul, singurul de acest gen, promovează participarea publică la activităţile sociale şi vine în plus cu un program diversificat de manifestări artistice: workshop-uri, expoziţii de artă, pictură, teatru stradal sau dansuri sportive, precum şi concerte bune.

Astăzi de la ora 20:00, îi poţi asculta pe Dan Byron şi pe solista britanică Lu Cozma, iar mâine alege un spectacol deosebit, susţinut de compania de teatru „Passe Partout Dan Puric, de la oră 17:30.
 
Mai târziu, de la 20.00, poţi asculta un concert interesant oferit de o trupa veselă şi „bizară” ce se intitulează „Les Elephantes Bizarres”.  
 
Un weekend plin de manifestări festive, la Hard Rock Cafe din Bucureşti se deschide astăzi ediţia 2010 a „Caffe Festival„.
 
Până pe 12 mai ai parte de evoluţii live extraordinare, improvizaţii la scenă deschisă şi seri eclectice de jazz, fado, tango şi blues. Biletul costă 25 lei.  
    
Vineri se anunţă o seară plină şi pe toate gusturile muzicale. În Green Hours din Bucureşti ai ocazia să asculţi un concert fascinant de jazz susţinut de formaţia internaţională Cinzia Catania, de la 20:30.  
 
Pentru o noapte eclectică, clubul Post Cochet din Bucureşti îi prezintă pe Kool Clap, Venice, Minus, Fanas şi Kapnobatai, care vor aduce mai aproape spiritul electro-ului francez, într-un „experiment” debordant de mixaj de electro-funk şi hip-hop, de la ora 22:00.
 
Iar sâmbătă, 8 mai, pe Johnny Raducanu îl poţi asculta live la The Brick din Corbeanca, Aleea Paradisul Verde 2.
 

Festivaluri în ţară 

 
Tulcea este în mare sărbătoare europeană. Vineri, sâmbătă şi duminică se celebrează Ziua Europei 2010, stabilită pe 9 mai în fiecare an.  
 
Dacă ajungi aici, îţi recomandăm o scurtă oprire la câteva concerte de calitate susţinute de artişti reputaţi ai scenei muzicale româneşti.  
 
Mike Godoroja şi Blue Spirits, alături de Marius Mihalache, propun un spectacol extraordinar de muzică blues, rock, funk, folk şi jazz, şi tot atunci ai prilejul să mai asculţi încă o trupă autohtonă apreciată, Viţa de Vie.
 
Sâmbătă, piteştenii, precum şi cei care au drum pe aici, sunt invitaţi în Club Hush de Ioan Gyuri Pascu şi grupul The Blue Workers, dar nu pentru un moment de umor, ci pentru un concert de balade frumoase.  
 
Chemarea păsării de acasă este un turneu de anvergură al prestigiosului cântăreţ Tudor Gheorghe pe care nu ai cum să îl ratezi. Desfăşurat între 19 aprilie şi 2 iunie, turneul îl poartă pe marele artist în cele mai importante oraşe din ţara. În weekend ai ocazia să îl asculţi pe Tudor Gheorge la Vâlcea (7 mai) şi Târgu – Jiu (8 mai), iar în două zile artistul ajunge la Craiova.  
 
Între 6 şi 8 mai 2 la Arad are loc „Folk Festival, ediţia 2010, ce reuneşte o întreagă suită de nume româneşti consacrate, precum Mircea Băniciu,  
Mircea Vintilă, Adrian Ivanitki sau Dinu Olăraşu şi formaţia Poesis. Festivalul se desfăşoară în cluburile Space şi Flex.
 
Cluj-Napoca deschide porţile unui festival de amploare. Concertul caritabil „3 Seri de Muzică Rock şi Folk” te aşteaptă timp de trei zile (7, 8 şi 9 mai) de la 20:00, la Roland Garros, pentru 10 lei pe seară.  
 
Vineri vor concerta Audiogram, Keep Away şi Blood Print, sâmbătă, scena va fi animată de Lights Out, Mute şi Masterpiece, iar duminică Stereofeelings, Luna Amară şi Emeric Set au pregătit prestaţii incendiare.  
 
Festivalul de muzică sacră din Baroca reprezintă încă un motiv să ajungi în Cluj-Napoca. Desfăşurat în aceeaşi perioadă, festivalul îi aduce pe unii dintre cei mai cunoscuţi solişti de muzică sacră, alături de Angelo Manzotti, sopranist de renume mondial.
 
Nu mai puţin de trei concerte de înaltă ţinută vor putea fi ascultate în premieră, la prima audiţie, susţinute de corul şi orchestra Conservatorului J. Slatkonja, Ansamblul Nova Academia precum şi Ansamblul Flauto Dolce din Cluj Napoca.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat

Câți bani câștigă Delia pe o oră de cântat