Unde poţi învăţa şi juca tenis în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu, pe Ultimul update Vineri, 25 iunie 2021, 11:18

Antrenant şi spectaculos, tenisul poate înlocui eficient şi sesiunea de jogging, dar şi ora de aerobic. Dacă vrei să faci mişcare adevarată şi să îţi testezi rezistenţa pe teren…
… tenisul de câmp este sportul potrivit.

Nu depui doar un mare efort alergând pe teren, dar în acelaşi timp vei învăţa să îţi coordonezi mişcările şi reflexele, îţi vei testa rezistenţa, perspicacitatea şi nu în ultimul rând îndemanarea. În plus, te ajută să îţi modelezi picioarele, braţele şi talia într-o formă de invidiat.

Dacă te-am convins, iată ce cluburi din Bucureşti îţi pun la dispoziţie terenul, racheta şi antrenorul de tenis!

Modernizat şi rebranduit anul trecut, Pescariu Sport and Spa, situat pe strada Glodeni, este unul dintre cele mai complete cluburi sportive din Bucureşti, unde poţi beneficia şi de servicii spa.

Totuşi, iubitorii de tenis au la dispoziţie şase terenuri de tenis cu zgură fină, dintre care unul sintetic, toate fiind accesibile 17 ore pe zi.

Dacă eşti la prima servă, este recomandat să te înscrii la câteva cursuri de iniţiere. O oră de instruire costă 100 de lei, iar dacă alegi să îţi faci încălzirea în grup cu 5 – 6 începători, tarifele sunt mai mici şi diferă în funcţie de zile, astfel că pentru o lună de instruire în timpul săptămânii vei plăti între 210 şi 270 de lei, iar pentru o lună de pregătire cu şedinţe stabilite doar sămbătă vei plăti 120 de lei.

De asemenea, preţul de închiriere al terenului diferă în funcţie de oră, dimineaţa însă beneficienzi de cel mai mic preţ, respectiv de 36 lei la abonament sau 45 lei, fără abonament.

Dacă preferi să joci seara, programul este până la miezul nopţii, iar tarifele sunt de 42 lei sau 55 lei, cu şi fără abonament.

Dacă eşti mai aproape de Calea Floreasca, pe strada Olteţului poţi testa terenurile Clubului Major, din incinta Complexului Tei sau „Studenţesc”.

La Tenis Club se practică atât tenis de perfomanţă, cât şi de agrement, clubul fiind cunoscut pentru numărul mare de copii lansaţi în turnee.

Cu convingerea ca oricine poate juca tenis corect, antrenorii clubului sunt suficient de răbdători atât cu copii, cât şi cu cei nou – sosiţi în club.

Pentru copii, cursurile de iniţiere costă 150 de lei, opt antrenamente pe lună într-un grup de şase copii, sau 700 de lei, 22 de antrenamente pe lună, în grupă de doi copii.

Pentru cei care vin să joace de plăcere, clubul oferă antrenor personal pentru tenis de agrement. Astfel, pentru o oră de pregătire individuală vei plăti între 55 şi 70 de lei.

Amatorii „sportului alb” au la dispoziţie şi terenurile Clubului Sportiv Steaua, acolo unde s-au antrenat performerii tenisului românesc, Ilie Năstase, Dumitru Hărădău sau Andrei Pavel.

Clubul de tenis are opt terenuri, dintre care şapte cu zgură şi unul cu bitum, iar două sunt diponibile şi în nocturnă.

Dacă îţi faci timp dimineaţa în timpul săptămânii, pentru o oră de tenis plăteşti 17 lei sau 25 de lei, după ora 15.00.

Sâmbătă şi duminică preţul pentru închiriere este de 25 de lei pentru o şedinţă, indiferent de oră, iar dacă preferi să eviţi căldura din timpul zilei, o oră pe timp de noapte pe terenul de tenis costă 40 de lei.

Foto: arhivă Ringier

Citește și despre cum alegi cea mai bună rachetă de tenis și despre tipurile de teren de tenis

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!