Cinci motive pentru care să-ți ștergi prietenii din lista de Facebook

De Amelia Matei pe
Facebook-ul ne pune la curent cu activitățile de peste zi ale prietenilor noștri din listă, însă unii dintre ei au tendința să împărtășească parcă prea mult. Atunci ai impulsul de a nu-ți mai dori să faci parte din viața respectivei persoane și ai vrea să-l ”răsplătești” cu un unfriend pentru ”generozitatea” de a spune tot amicilor săi virtuali. Este ceva perfect natural, susțin cercetătorii, ba chiar sunt o sumedenie de motive pentru care ar trebui să renunți la prietenii enervanți.

Iată care sunt motivele pentru care să-și ștergi prietenii din listă:

1.Distribuie știri

Ok, toată lumea a înțeles, unora dintre prietenii tăi le place să fie la curent cu nouățile. Însă cu siguranță și tu te uiți la emisiunile de știri și faci zilnic revista presei, așa că nu mai ai nevoie de astfel de postări care să-ți asalteze feed-ul. Nici cei care au postări cu mesaje agresive, în încercarea de a plăti niște polițe unor ”răuvoitori” care i-au supărat.

2.Își dau cu părerea pe teme politice și sociale

Poate suna destul de drastic, însă oamenilor nu le place să citească mesajei legate de avort, dreptul de a deține arme sau referitoare la simpatiile tale politice. Nu oricui îi pasă de viziunile tale legate de astfel de probleme serioase. Drept urmare, amicii virtuali care și-au făcut un obicei din a posta astfel de comentarii nu au ce căuta la tine în listă.

3.Postează constant imagini de la sala de fitness

Nu este deloc greșit să incluzi sportul în viața ta, iar din când în când o postare cu cineva care lucrează intens la sală parcă îți dă și ție un imbold să te ții de promisiunea făcută de tine Revelionul trecut, când ți-ai propus să faci mai multă mișcare. Însă deja devin agasanți cei care postează din oră în oră imagini cu el trăgând de fiare. La fel se întâmplă și în cazul gospodinelor ”raw” care cred că cineva este interesat de salata cu semințe de dovleac pe care tocmai au ”gătit-o”. În plus, te fac să te simți vinovat că tu știi pe de rost numărul tipului care livrează pizza. Asta nu-ți face deloc bine, așa că mai bine renunță la astfel de prieteni!

4. Dacă vor să-ți vând ceva

Facebook poate fi platforma perfectă pentru cei chitiți să facă bani din te miri ce. Nu toată lumea vrea să afle despre acele produse, cu atât mai puțin tu, așa că știi ce ai de făcut.

5. Se prefac că sunt fericiți

Poate că nu-ți cade bine atunci când vezi că un apropiat din listă a pus pe perete o fototgrafie în care apare distrându-se de minune cu prietenii, în timp ce tu stai pe Netflix și te uiți la seriale. Numai că știi foarte bine că poza aceea a fost făcută în urmă cu două săptămâni, iar cel care a binevoit să o posteze cu întârziere nu se simte așa de bine cum ar vrea să lase de înțeles. Studiile arată că peste 50 la sută dintre cei care postează imagini în care se distrează cu prietenii, sunt tandri cu partenerii de viață sau cu bebelușii lor sunt, de fapt, nefericiți. La fel și în cazul în care suferă că au pierdut pe cineva drag. Se spune că suferința strigată este pe jumătate simulată, așa că cei care își etalează durerea pe wall nu caută decât atenție.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro