Cele mai vizionate filme din 2011

De Nicoleta Galeteanu pe

Timp de şase luni, marii regizori de la Hollywood au avut timp să ne surprindă şi să ne dezamăgească deopotrivă cu filmele lor senzaţionale şi mult trâmbiţate.
Unele au fost suprinzător de bune, altele, neaşteptat de nereuşite, dar aproape toate filmele au devenit blockustere în box-office-urile mondiale.

Iată care au fost cele mai vizionate filme din lume în această jumătate de an şi implicit, cele mai profitabile producţii care au atras curiozitatea şi banii cinefililor.

Considerat mai bun, dar nu excelent faţă de primele două filme, „Transformers: Dark of the Moon” este de departe cel mai de succes film al francizei şi cel mai profitabil din lume.

Efecte spectaculoase redate în 3D le-au adus celor de la Paramount nu mai puţin de 1, 1 miliarde de dolari încasări la nivel mondial, fiind cel mai vizionat film al anului, de până acum.

Cine a văzut „Piraţii din Caraibe” le poate da dreptate criticilor care nu au acordat filmului decât un loc printre cele mai nereuşite continuări din ultimul timp. Totuşi, distribuţia nouă şi tehnologia 3D în care s-a prezentat singurul film din serie pe ecrane au generat încasări de peste un miliard de dolari, mai exact, 1,039 mil., astfel că pelicula nu stă pe epe deloc tulburi, ci pe un loc fruntaş în box-office.

Ultimul film din seria „Harry Potter”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea a 2-a” îşi câştigă supremaţia la câştigurile de debut, listat pe primul loc în topul celor mai mari încasări la lansare din istoria cinematografiei. Astfel, numai în primul weekend cinefili din toată lumea s-au înghesuit să vadă finalul lui Harry Potter, cheltuind 170 de milioane de dolari pe bilete.

Filmul a cumulat până în prezent suma colosală de aproape 907 mil. de dolari, fiind al doilea cel mai vizionat film al anului.

În schimb, „Fast Five”, al cincilea film al seriei de succes, care a impresionat publicul să vină şi de două ori la cinema, a generat câştiguri pe jumătate din suma încasată de „Transformers”, de doar 606,8 mil. dolari, potrivit datelor boxofficemojo.com.

După un prim film care a deschis apetitul, comedia lui Todd Phillips, „Marea mahmureală”, a ademenit publicul din toată lumea şi l-a determinat să cheltuiască peste 580 de mil. de dolari pe bilete.

Simpaticul ursul „Kung Fu Panda 2” a făcut knockout box-office-ul când s-a lansta în cinematografe. Oamenii au cheltuit aproape 640 de mil. de dolari să vadă aventurile ursului bătăuş şi figurile sale marţiale.

Şi animaţia de la Pixar, „Cars 2” a rulat cu viteză maximă în topul box-office-ului mondial. Coemdia a atras în cele peste 4000 de cinematografe din toată lumea să cumpărăm bilete în valoare de mai mult de 520 de mil. dolari.

Filmul de aventură şi ficţiune al lui Kenneth Branagh, „Thor”, a strâns cinefilii în săli. Aproape 450 de mil. de dolari s-au cheltuit pe bilete la cinematografele din toată lumea, în timp ce „X-men First Class” a vândut tichete în valoare de 350 de mil. de dolari.

Tu ce filme ai văzut anul acesta?

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro