Cele mai ciudate recorduri mondiale

De Nicoleta Galeteanu pe

Oamenii pot face surprinzător de multe lucruri trăznite, unele mai ciudate ca altele. Din pasiune sau ajutaţi de anumite capacităţi speciale, Cartea Recordurilor…
 …se poate lăuda cu multe alte performanţe dubioase şi din motive de concurenţă.

Iată care sunt cele mai ciudate recorduri consemnate în celebra Carte a Recordurilor.

1. Cele mai multe linguri lipite pe faţă

În 2008, Joe Allison a stabilit un nou record folosind cele mai multe linguri, dar nu pentru supă, ci pentru un exerciţiu de magnetism.

Baieţelul, în vârstă de doar 9 ani, a devansat recordurile precedente, reuşind să menţină pe faţă nu mai puţin de 16 linguri din oţel inoxidabil. Prima consemnare în Cartea Recordurilor a fost in 2004, cand Jonathan Friedman, în vârstă de 12 ani, şi-a aşezat pe faţă 13 astfel de linguri, pe care le-a ţinut timp de două minute, însă, în nu mai puţin de o lună, performanţa acestuia a fost depaşită, după ce Tim Johnston a reuşit să menţină 15 linguri pe faţă preţ de 30 de secunde.

2. Cel mai lung discurs

Lluis Colet deţine recordul pentru cel mai lung discurs prezentat vreodată.

Acesta a vorbit neîntrerupt despre pictorul spaniol Salvador Dali şi cultura catalană, timp de cinci zile şi patru ore (124 de ore).
Însă acesta nu este primul său titlu în enciclopedia Recordurilor.
Ultimul discurs pe care l-a ţinut în 2004 a durat 48 de ore, dar a fost depăşit de un alt vorbitor pasionat, care a vorbit 120 de ore continuu, ceea ce l-a determinat pe Colet să îşi recâştige titlul.

Acesta a dedicat premiul celor care promovează şi transmit cultura şi limba catalană mai departe.

3. Cele mai multe piercing-uri

Există numeroase persoane care au o pasiune pentru piercing-uri şi care duc astfel de pasiuni la extrem, într-o singură zi.

Matt Robinson este unul dintre ei. Mai mult decât fascinat de arta corporală, acesta avea 27 de cercei pe corp înainte de a intra într-un astfel de salon.
După câteva ore bune, poate zile, acesta avea nu mai puţin de 1,143 de cercei pe întreg corpul şi luase câteva kilograme şi în greutate.
El a reuşit de asemenea să doboare cu mult ultimul record înregistrat de către Kam Ma, care şi-a „împodobit” corpul cu 600 de cercei într-o singură şedinţă.

Acesta şi-a propus iniţial să depăşească recordul stabilit de Kam Ma cu 400 de cercei în plus, însă acesta a auzit de planurile lui Robinson şi a hotărât să îşi depăşească propiul record. Doar că acesta s-a oprit la 1,115 piercing-uri, iar Matt la 1.116 de intervenţii.

4. Cei mai mulţi ardei iuţi consumaţi odată

Durerea poate fi provocată în surpinzător de multe forme. În cazul Ananditei Dutta Tamuly, ultima gustare nu a fost deloc pe gustul ei, în schimb, rezistenţa papilelor gustative i-a adus un nou record.

Aceasta a reuşit să mănânce în două minute 51 de ardei – fantomă, de două ori mai iuţi decât Red Savina Habaneros, cunoscuţ deja ca fiind cel mai iute sortiment de ardei iute.

Un alt record din aceeaşi categorie este consemat în 2002 de Anita Crafford, care reuşise atunci să mănânce în mai puţin de un minut 8 jalapeños, cele mai iuţi fructe din lume.

Tamuly a spus că şi-a dezvoltat rezistenţa pentru aromele extrem de iuţi din copilărie, când părinţii ei îi dădeau mujdei de ardei iute ca remediu împotriva bolilor. Mai mult, ea se dă cu ardei pe la ochi, înainte de a-l consuma.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2