Cele mai bune restaurante în 2009

De Nicoleta Galeteanu pe

Un loc primitor, cu mâncare bună şi servire impecabilă, se găseşte suficient de greu când vrem să mâncăm în oraş, aşa că, de cele mai multe ori, le frecventăm pe cele…
… pe care le cunoaştem.

În schimb, nota de plată de la final compensează, adesea, cu vârf şi îndesat eventualele lipsuri, aşa încât să te determine să găteşti acasă şi să nu mai ieşi pentru mult timp la restaurant.   
  
În caz că nu te descurci totuşi în bucătărie, iar ora prânzului te găseşte de regulă în oraş, îţi recomandăm câteva restaurante din Bucureşti. Însă nu oricare. Localurile au fost desemnate anul trecut că fiind cele mai bine cotate restaurante, cu cea mai bună mâncare şi cele mai primitoare gazde.  
  
Dacă nu l-ai descoperit încă, Grandeur este şi cel mai nou deschis restaurant în Bucureşti şi la fel de bun.  
  
Aflat pe strada Buzesti 50-52, în incintă Art Business Center, localul te aşteaptă la etajul 13 al clădirii, cu fotolii şi canapele foarte confortabile în zona lounge.

În meniu predomină specialităţile gustoase din bucătăria franţuzească, iar dacă nu eşti hotărâtă, personalul îţi recomandă numaidecât specialităţile zilei, precum melcii de Bourgogne sau miel pramantier cu sos caramelizat, iar ca deşert, moelleux de ciocolată. 

Pentru cei care preferă mâncarea italienească, Al Casolare îţi propune cele mai gustoase preparate din bucătăria care a dat naştere delicioaselor spaghete şi renumitei pizza.  

Aici, mâncarea se prepară „ca la mama acasă”, adică specific italienesc, unde alegerea ingredientelor şi prepararea ei este cât mai simplă. Lista felurilor de mâncare este echilibrată, fără prea multe preparate, din care nu lipsesc însă peştele, carnea, pastele preparate în casă – taglioni – sau antipasti.    
  
De asemenea, un ingredient nelipsit şi o specialitate „gustată” şi de alte bucătarii cu specific recunocut în lume, trufele sunt un deliciu care trebuie neapărat încercat. Aici găseşti şi nelipsitele fructe de mare, preparate, bineînţeles, ireproşabil, sau poţi încerca specialităţile din categoria antipasti, precum calamaretti alla ligure, sau tagliatelle con gamberi e porcini.  
  
Cel mai bun restaurant italienesc este situat în şoseaua Târgovişte 45.

Dacă preferi aromele exotice şi condimentate, nu trebuie să mergi în India să îţi satisfaci poftele culinare, ci numai până pe calea 13 Septembrie 127-131. Taj este de anul trecut cel mai bun restaurant indian din Bucureşti, care te întâmpină cu un decor excentric de roşu aprins.  
  
Aici, mâncarea se pregăteşte cu mare grijă iar legumele sunt atent învelite în condimente iuţi şi colorate, preparate cu mare artă de bucatari pricepuţi.
La fel de exotică, mâncarea chinezească a devenit o prioritate pentru gusturile românilor. Mai puţin exclusivistă decât la el acasă, „Oraşul interzis” oferă şi preparate clasice şi tradiţionale, pentru toate poftele gastronomice.

Poţi încerca o supă acrişoară cu urechi de lemn, muguri de bambus şi ciuperci aromate sau carne de porc, vită şi raţă, dar şi homar.

Gustările sunt aşezate, ca în marile restaurante chinezeşti, pe o masă tradiţională care se învârteşte, iar decorul este mai mult decât liniştitor cu peştii care înoată în acvarii.

Oraul interzis se află pe strada Silvestru, numarul 3.

Pe strada Polona, Heritage împarte, pentru cunoscători, dar şi pentru cei care îşi satisfac poftele cu orice preţ, bucătăria fusion revine în forţă, după ce a fost relansată în primăvara anului trecut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2