Cele mai bune oraşe în care să locuieşti în 2010

De Nicoleta Galeteanu, pe

Viena, Zurich şi Geneva sunt cap de listă în topul celor mai indicate oraşe în care să locuieşti în acest an, potrivit clasamentului anual realizat de compania de consultanţă globală Mercer.
Patru ani la rând considerat cel mai bun oraş, Viena îşi păstrează şi în acest an cel mai ridicat standard de calitate a vieţii pentru locuitorii săi, devansând astfel peste 220 de oraşe din lume.

1. Viena – Austria 

Analizată sub zece aspecte importante, precum stabilitatea politică, serviciile bancare, salubrizarea, sistemul de educaţie, industria opsitalieră şi viaţa culturală, dar şi vulnerabilitatea dezastrelor naturale, capitala austriacă a fost secole de-a rândul capitală imperială şi unul dintre cele mai importante centre culturale şi politice ale Europei.

Nu în ultimul rând, bulevardele centrale vieneze sunt locurile propice pentru iubitorii vieţii de noapte, shopping şi pentru tot mai mulţi turişti care frecveantează anual restaurantele, berăriile şi cafenele oraşului.

2. Zurich – Elveţia

Oraşul din inima Europei, Zurich, nominalizat de şase ori consecutiv drept oraşul cu cel mai înalt standard al nivelului de viaţă, ocupă în acest an locul doi în clasament. Un important centru comercial şi financiar, cunoscut şi ca „oraşul băncilor”, pentru Zurich calitatea vieţii este la fel de valoroasă, la fel şi sistemul educaţional, dar şi distracţia.

Se mândreşte de asemenea şi cu cea mai actică viaţă de noapte din Elveţia, localurile şi cluburile fiind animate de turişti veniţi din toate colţurile lumii, ce accentueaza vitalitatea oraşului.

3. Geneva – Elveţia

Dar elveţienii se mai mândresc şi cu Geneva, care este cel de-al treilea oraş clasat în top.
Situat pe malul lacului Leman – cel mai mare lac din Europa – oraşul beneficiază şi de aer proaspăt, spaţiu verde, peisaje frumoase dinspre Alpi, precum şi celebrele „hoteluri – palat”, ce dau strălucire Genevei.

Dincolo de peisajele captivante, viata de noapte si numarul mare de turisti ce vin aici lucrul cel mai important rămâne standardul ridicat al vietii de care se bucură atât locuitorii, cât şi turiştii.

4. Vancouver – Canada

Gazda Jocurilor Olimpice în acest an, Vancouver a reuşit să îşi impresioneze turiştii şi a făcut impresie bună şi specialiştilor de la Mercer.

Cu plajă, văi înguste şi creste înzăpezite, precum şi deşertul semi-arid dinspre ocean, oraşul de pe coasta Pacificului aparţine parcă mai degrabă altei lumi decât provinciei British Columbia.

Se spune ca apa potabila de la robinet este cea mai bună din lume.
Resursele naturale, serviciile ospitaliere şi industria cinematografică sunt printre cele mai profitabile sectoare de activitate.

5. Auckland – Noua Zeelandă

La egalitate cu Vancouver, dar totuşi pe locul cinci, Auckland rămâne pe aceeaşi poziţie de anul trecut.

Cel mai mare oraş neo – zeelandez se întinde pe un istm între portul Manukau la Marea Tasmaniei şi portul Waitemata la Oceanul Pacific. Astfel, Auckland este unul dintre puţinele oraşe din lume cu porturi separate, unul la mare, unul la ocean.

Înconjurat de dealuri, acoperite cu păduri tropicale, insulele din largul Golfului Hauraki sunt doar câteva peisaje frumoase ale acestui oraş, ingrediente ideale pentur un turism prosper.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2