Cele mai bune aeroporturi din lume

De Nicoleta Galeteanu, pe

Cine nu şi-a stabilit voiajul în acest final de an poate include în itinerariul de vacanţă unul dintre cele mai frumoase aeroporturi din lume, obiective turistice cu totul spectaculoase.
Potrivit topului întocmit de Skytrax, Singapore se mândreşte cu cel mai bun aeroport din lume. Changi este nu doar cel mai faimos aeroport al metropolei asiatice, ci şi un obiectiv turistic arhitectural cu totul uluitor pentru milioanele de turişti care aterizează aici în fiecare an.

Dacă ai escală în Singapore, te poţi relaxa în piscina imensă de pe acoperiş sau în unul din hotelurile luxoase. Cei care au de aşteptat mai mult pentru zborul de conexiune, pot lua autocarele turistice gratuite spre centrul oraşului sau la mall-ul Changi, aflat la 17 kilometri de aeroport.

Seul Incheon – Coreea de Sud

Pe locul doi în top se află Seul Incheon, aeroportul din Seul (Coreea de Sud) care pune la dispoziţia pasagerilor săi un centru spa, camere pentru dormit, grădini interioare, teren de golf şi un casino. În plus, pe site-ul aeroportului există un program special cu ajutorul căruia îţi poţi organiza activităţile în funcţie de timpul de aşteptare dintre zboruri.

Reykjavik Keflavik – Islanda

La rândul ei, Islanda se laudă cu imensul aeroport – Reykjavik Keflavik. Acesta reprezintă puntea scandinavă spre marea atracţie a Islandei, Laguna Albastră, un spa unic în ţara gheizerelor.

Hong Kong – China

Aeroportul Internaţional Hong Kong din China a ocupat, timp de şapte ani, primul loc în topul celor mai bune aeroporturi din lume.

Extrem de aglomerat, eficient şi dotat cu toate facilităţile necesare pasagerilor, aeroportul din insula Chek Lap Kok este singurul din lume care a obţinut cinci stele din partea Skytrax. Pe terminalul 2 te poţi bucura de cinematograf 4D, expoziţii despre istoria filmului chinez, simulatoare de box, schi, vânătoare sau curse de maşini şi o zonă pentru pasionaţii de PlayStation. Aeroportul a dezvoltat un program special care reduce timpul de aşteptare la vamă.

Kansai – Japonia

Unul dintre cele mai spectaculoase aeroporturi este, fără îndoială, Kansai, din Japonia. Situat pe o insulă artificială în mijlocul oraşului Osaka, acesta este singurul aeroport care poate fi văzut din spaţiu.

Vancouver – Canada

De asemenea, şi aeroportul internaţional Vancouver (Richmond, Canada) poate fi un obiectiv turistic impresionant, fiind considerat cel mai bun aeroport din Nordul Americii.

Foto: Shutterstock 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!