Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

De Nicoleta Galeteanu pe

De la construcţiile enigmatice ale lumii antice, oamenii au descoperit o mulţime de alte minuni care au uluit lumea. Tărâmuri sălbatice aproape neexplorate, insule…
…izolate sau construcţii naturale spectaculoase, frumuseţea lor pare ireală.

Iată care sunt cele 7 noi minuni ale lumii şi cât te costă să le vezi în realitate.

Pădurea Amazoniană

Misterioasă şi înfricoşătoare, Pădurea Amazoniană este unul dintre puţinele locurile virgine de pe Planetă, explorat aproape deloc.

Acesta tărâm verde, sălbatic şi permanent umed, ce se întinde pe teritoriul a nouă ţări (din care Brazilia deţine 60%), asigură 20% din oxigenul necesar, supranumită fiind „Plămânii Planetei”.

Oraşul Manaus este poarta de intrare în jungla din bazinul Amazonului.

Cât te costă: Preţul unui sejur de 12 zile şi 11 nopţi, prin Perlele Braziliei, Rio de Janeiro, Cascada Iguazu şi Amazon, porneşte de la 2000 de euro de persoană.
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Golful Halong – Vietnam

Una dintre ţările Indochinei, Vietnam, sau Ţinutul Dragonului Zburător cum este numit, este un loc de-a dreptul fascinant, puţin cunoscut lumii moderne. Golful Halong, considerat o minune a lumii, este doar unul dintre multele locuri fabuloase ale acestei ţări – culturi asiatice care se îmbină între fluvii şi râuri, jungle, plaje şi Delta Mekong.

Cât te costă: Un sejur amplu în Vietnam, care de regulă include şi Laos şi Cambobodgia, poate ajunge până la 3000 de euro, dar ofertele last minute sunt o reală afacere. Preţurile încep de la 1500 de euro.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Cascada Iguazu

Pe lângă Buenos Aires Şi gheŢarul Moreno, Argentina se mândreşte de acum cu una dintre cele 7 minuni ale planetei. De o spectaculozitate ireală, Cascada Iguazu este cea mai împunatoare cascadă din lume, cu o suprafaţă de 670 kilometri pătraţi de pădure tropicală.

Cât te costă: O excursie de 10 zile cu familia ajunge până la 4000 de euro, având ca obiective Buenos Aires, Cascada Iguazu şi celebrul sat El Calafate din Patagonia.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Insula Jeju – Coreea de Sud

Supranumită „Insula Zeilor”, insula Jeju, creată de o erupţie vulcanică, rezervă oricărui turist care ajunge aici un peisaj cu totul năucitor.

Situată la sud de Strâmtoarea Coreeană, la aproximativ 120 de km, insula este un tărâm aparte, cu munţi, păşuni, terenuri cultivate şi sate pitoreşti.

Cât te costă: O excursie de 10 zile cu avionul costă în jur de 1500 de euro.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Insula Komodo – Indonesia

Dintre toate insulele sale spectaculoase, turiştii au ales Komodo în topul celor 7 minuni ale lumii moderne. Pe drept cuvânt, Insula Komodo este de o frumuseţe naturală rar întâlnită, un mix între savana tropicală şi un paradis exotic.

Parcul Naţional Komodo este o reală provocare pentru aventurierii care ajung aici. Zona este construită pe un principiu invers grădinilor zoologice. Gardurile sunt construite, nu pentru a împiedica turistii să ajungă la animale, ci pentru a împiedica dragonii pre-istorici de Komodo să ajungă la turişti, prin urmare, oamenii se află în cuşti, iar animalele, în libertate.

Cât te costă: O excursie în cel mai mare arhipeleag de insule din lume costă aproximativ 1500 de euro.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Râul subteran Puerto Princesa – Filipine

Situat în provincia Palawan, Filipine, Parcul Naţional, patrimoniu UNESCO, ascunde, la propriu, un râu subteran.

Cu o lungime de peste 8 kilometri, râul, care se revarsă direct în mare, creează un peisaj absolut magnific.

Cât te costă: Un  sejur de 7 nopţi, care combină excursii pe Insula Palawan şi Mindoro costă aproximativ 1200 de euro.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!

Masivul Table Mountain

La numai 45 de minute distanţă de Capitala Cape Town, poţi vizita cea de-a şaptea minune a lumii.

Masivul Table Mountain, situat în extremitarea sud-vestică a Africii de Sud, este o creaţie fascinantă a naturii, sub forma unui monolit plat, a cărui suprafaţă depăşeşte 3 kilometri lungime, de unde se poate observa întreg oraşul Cape Town.

Cât te costă: O excursie de 10 zile în Capitala Africii de Sud te costă aporximativ 1000 de euro.
 
Cele 7 minuni noi ale lumii. Iată cât costă să le vezi!
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro