Cel mai scump pește din lume. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru a-l avea în acvariu

De Oana Savin, pe
Multe persoane aleg ca „animal” de companie un pește. Mai ușor de îngrijit și de hrănit, peștele este alegerea ideală pentru cei care nu au mult timp pe care să-l petreacă cu un câine sau o pisică, dar totuși își doresc o altă ființă aproape.

Însă nu toți peștii sunt pentru buzunarul tuturor. Acesta este și cazul peștelui Arowana (peștele dragon), care este cel mai scump pește de acvariu din lume.

Jurnalista Emily Voigt din Statele Unite a străbătut 15 țări pentru a afla cum funcționează industria dedicată acestui pește.

Cel mai mare preț de care am auzit pentru un singur pește e de 300.000 de dolari, care se pare că a fost vândut unui membru important al partidului comunist din China”, a afirmat Voigt.

În anii 1970 peștele arowana a fost inclus pe lista speciilor aflate pe cale de dispariție.

Potrivit National Geographic, până în acest moment peștele nu era dorit de colecționari, ci era mâncat de localnicii din Asia.

Arowana a devenit rapid unul dintre cei mai râvniți pești din lume după includerea lui pe listă.

E un predator feroce ce a apărut pe vremea dinozaurilor. Are solzi mari, metalici, precum monedele. Îi cresc mustăți din bărbie și se unduiește precum dragonii de hârtie pe care îi vezi în parada pentru Anul Nou Chinezesc. Această asemănare a dar naștere ideii că peștele aduce noroc și prospețime, motiv pentru care a devenit un pește de acvariu râvnit”, a explicat jurnalista.

Peștele a devenit atât de popular încât crescătoriile sunt păzite de câini, paznici înarmați și sârmă ghimpată.

Transportarea celor mai scumpe exemplare se face cu o echipă de paznici pentru a prevenit furtul sau tentativele de otrăvire.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!