Ceainăria „Serendipity”

De Roxana Andrei pe

Prima oară când am mers la ceainăria „Serendipity” m-am dus din două motive: îmi plăcea numele şi îmi amintea de povestea de dragoste din filmul omonim. Apoi pentru că m-am îndrăgostit.

Tot atunci am aflat şi ce înseamna serendipitate: fenomenul prin care cineva face o descoperire norocoasă accidental, mai ales fiind antrenat într-o căutare total diferită.

Mi-a plăcut enorm! Un loc atât de frumos şi de intim în inima oraşului…

În Ceainăria „Serendipity” atmosferă este calmă şi liniştită acompaniată de muzică în surdină.

Cât am stat acolo am preferat să mă uit la fotografiile de pe pereţi sau să vorbesc în şoaptă, doar-doar să nu stric zen-ul.

Şi sinceră să fiu odată intrată parcă am lăsat la uşă toate problemele strânse cu grijă peste zi şi am rămas numai cu bunădispoziţia şi un zâmbet liniştit.

Ceainăria "Serendipity"Ca design predomină culorile naturale şi materialele precum trestia şi lemnul.

Am stat într-un separeu ferit cu ajutorul unor „pereţi” din trestie şi recunosc că pentru mine scaunele au fost puţin incomode fiind prea joase.

Asta până m-am obişnuit şi am găsit o poziţie corporală optimă.

Meniul este bogat şi mi-a luat ceva vreme să mă decid. Am băut un ceai chinezesc de iasomie (16 lei) şi am ronţăit nişte minunăţii de biscuiţi cu ciocolată (8 lei) şi altă dată am încercat un suc cu pulpă de aloe (care nu m-a dat pe spate), dar limonada este delicioasă.

Ceainăria "Serendipity"Puteţi alege de la infuziile de plante şi fructe  şi  până la ceaiurile africane, ayurvedice, alb, galben sau negru, cafele, sucuri naturale, dulciuri de post şi altele.

Preţurile sunt peste medie, însă cred că se merită: ceaiurile pornesc de la 12 lei şi ajung până la 24 de lei, o cafea aproximativ 8 lei, dulciurile peste 8 lei şi snacksurile în jur de 5.

Pe lângă ceainărie şi magazin, Serendipity organizează şi o mulţime de evenimente fie ele umanitare sau artistice.

Adresă: Str. Dumbrava Rosie nr. 12
Telefon: 0743.283.342 sau 021/211.31.00
Program: L – V  de la 15:00 la 22:00
        S – D 12:00 – 22:00    

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro