Ce să nu postezi niciodată pe Facebook

De Diana Zagrean, pe

Internetul e un loc mare, plin de tot feluld e oameni. Iată ce ar trebui să eviţi să faci public cu uşurinţă pe reţelele de socializare. Vezi ce să nu postezi niciodată pe Facebook, dacă ţii la cariera ta şi la intimitate.
 
Conversaţii personale
Deşi nu există un manual de etichetă pe reţelele de socializare, toată lumea ştie că măcar conversaţiile private transmise prin mesaje private trebuie să rămână aşa. Nu te apuca să postezi pe public mesaje de la fostul sau de la un prieten care te-a supărat.Nici tu nu ai vrea ca cineva să arate lumii întregi ce spui când crezi că nu te aude decât interlocutorul.
Planuri sociale
Să laşi pe toată lumea să îţi cunoască programul din agendă nu este o idee bună. Gândeşte-te că hoţii pot afla că ai plecat pentru o săptămână în Grecia în vacanţă şi că te întorci abia sâmbătă, la ora 23. Sau poate ai un fost iubit gelos şi îl laşi să afle când ai întâlnire cu un tip nou. Nu este ok nici să anunţi public o petrecere la care nu este toată lumea invitată.
Informaţii despre companii
Poate că abia aştepţi să spui tuturor că ai fost promovată, dar dacă informaţia poate fi folosită de concurenţă, poate că ar trebui să nu faci asta. Unele planuri ale comapniilor, cum ar fi extinderea operaţiunilor, concedierea unor sucursale, etc, pot fi folosite în scopuri mai puţin nobile de firmele concurente.
Interesează-te care este politica companiei la care lucrezi faţă de expunerea pe social media, înainte să ai probleme din cauza unei simple postări.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!