Ce nu știai despre Ramadam

De Adina Radu, pe

Ramadanul este cea de-a noua lună din calendarul islamic. Ca act de credință, musulmanii țin post negru de la răsăritul soarelui până la asfințit. Această lună mai este numită și luna sfântă, pentru că serbează perioada în care profetul Mohamed a primit primele revelații legate de Coran. Musulmanii nu au voie în această perioadă să fumeze, să înjure sau să bârfească.

Ramadamul este simbolul spiritualității, în această perioadă este încurajată rugăciunea și hrănirea sufletului cu lucruri bune prin pauza de la hrană și haosul vieții zilnice.

Această sărbătoare este menită să scoată la iveală ce este mai bun din musulmani. Se oferă haine și mâncare săracilor, se împacă cu cei cu care s-au certat, se reflectă asupra relelor făcute etc.

Postul alimentar ajută și la postul sufletesc, abținerea de la mânie, frustrări, invidie și tristețe. Această lună este dedicată relației fiecăruia cu Dumnezeu.

În afara faptului că este o lună a postului, Ramadamul este o lună a dragostei. În timpul Iftarului (perioada după asfințit în care postul ia sfârșit) toată familia se adună, se uită de neplăceri și certuri și se refac legăturile pierdute.

Ramadamul te învață răbdarea, umilința, mulțumirea și controlul. E un moment de reflectare, de aducere aminte că există lucruri mai importante decât cele cu care ne luptăm zi de zi.

Nu toți musulmanii sunt obligați să postească. Femeile însărcinate, bolnavii și cei aflați sub tratamente medicamentoase sunt scutiți.

Ramadamul este o perioadă de autocunoaștere. Când te eliberezi de lucrurile materiale și nu te mai gândești la mâncare, băutură și distracție ajungi să petreci mai mult timp cu tine, cu sentimentele și trăirile tale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!