Ce mascotă are Olimpiada de iarnă 2018

De Laura Davidescu, pe
Mai sunt fix 30 de zile până încep Jocurile olimpice de iarnă 2018, care se vor desfășura la PyeongChang, în Coreea de Sud, între 9 și 25 februarie 2018 . Mascota aleasă reprezintă un tigru alb și se numește Soohorang.

“Sooho”, care înseamnă „protecție în coreeană, simbolizează protecția oferită sportivilor, spectatorilor și celorlalți participanți la jocurile olimpice. „Rang” vine de la grupul de litere din mijlocul cuvântului “Ho-rang-i” – tigru în coreeană, dar este și ultimul grup de litere din “Jeong-seon A-ri-rang”, un cântec popular din provincia Gangwon, cea în care vor avea loc întrecerile sportive. Mascota a apărut în premieră în 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, iar acum deja împânzește toate locurile turistice importante din Coreea de Sud. Alături de tigrul alb, găsim și ursulețul negru Bandabi, care este mascota Jocurilor Paralimpice.

România va anunța sportivii care ne vor reprezenta la Olimpiada de Iarnă 2018 după data de 22 ianuarie, când se încheie calificările.

Urmărește un filmuleț animat cu Soohorang, mascota JO de la Pyeongchang.

sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:

Interviu cu schioarea Tina Maze: „”Succesul e ca un mare puzzle”

De ce au coreenii două vârste

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!