Cascada Cailor, locul perfect pentru o drumeție. Unde se află

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 18:07
Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase și spectaculoase căderi de apă de la noi din țară, oferind un adevărat spectacol privitorilor.

Cascada Cailor este, fără îndoială, un obiectiv turistic demn de luat în seamă și de punctat pe itinerarul de călătorie. Iată unde se află Cascada Cailor și cum poți ajunge la ea!

Unde se află Cascada Cailor

Cascada Cailor este considerată cea mai mare cascadă din România și se află în apropiere de stațiunea turistică Borșa din Munții Rodnei, Maramureș, în Rezervația Naturală Piatra Rea. Se află la altitudinea de 1300 de metri, iar căderea de apă este în trepte, pe o distanță de 90 metri. Denumirea superbei cascadei vine de la faptul că vărsarea de apă se produce peste un abrupt calcaros numit Podul Cailor, acesta făcând, la rândul său parte, din Valea Cailor.

Cascada Cailor, locul perfect pentru o drumeție. Unde se află 1

Cum poți ajunge la Cascada Cailor

Cascada Cailor nu oferă doar o priveliște demnă de un tablou, ci și un traseu montan foarte accesibil care, la rândul său, dezvăluie turiștilor peisaje încântătoare. Astfel, la Cascada Cailor se poate ajunge, din Borșa, pe traseu turistic marcat, care poate dura aproximativ 1,5-2:00 ore sau se poate urca cu telescaunul până în apropiere în aproximativ 15 minute.

De unde vine numele de Cascada Cailor

Fiecare loc pitoresc trebuie să aibă în spate și o poveste, iar Cascada Cailor nu face excepție. Legenda spune că o herghelie de cai ar fi căzut de pe vârf fiind fugărită de urși, iar în alte povestiri, fiind fugărită de tătari, iar locuitorii din Borșa au plâns mult după animalele pierdute până ce această cascadă s-a format. Astfel, muntele a primit denumirea de Muntele Cailor, valea se numește Izvorul Cailor sau Valea Cailor, iar versantul a primit numele de Podul Cailor.

Cascada Cailor, locul perfect pentru o drumeție. Unde se află 2

Când se poate vizita Cascada Cailor

Cascada Cailor se poate vizita în orice anotimp, fiind o adevărată revelație pentru privire dacă este vreme ploioasă sau este momentul topirii zăpezilor deoarece își mărește considerabil debitul.

Atracții turistice în apropiere de Cascada Cailor

Turiștii care vizitează Cascada Cailor trebuie să știe că nu este singurul obiectiv de interes din zonă, așa că trebuie să-și ia timp să se bucure și de celelalte minunății ale naturii. În apropiere de Cascada Cailor se găsesc mai multe rezervații naturale, Rezervatia Pietrosu Rodnei, Rezervatia Salhoi-Zambroslaviile, Rezervatia Cornu Nedeii, impresionanta prin pâlcurile de jnepeni, Rezervatia pentru ocrotirea lostritei și Rezervatia speologica Pestera si Izvorul Albastru al Izei. Merită vizitate Băile Borșa, Lacul Știol, lacurile Lala Mare și Lala Mică, cele patru lacuri glaciare Buhăescu, Vârful Ineu și Pietrosul Rodnei.

Cascada Cailor, locul perfect pentru o drumeție. Unde se află 3

Activități la Cascada Cailor

Dincolo de drumețiile montane, este important de punctat că la Cascada Cailor se pot desfășura diverse activități și amintim canyoning-ul, însă se practică doar cu ghizi autorizați, iar pe timp de iarnă ski și snowbording.

Trasee montane usoare. Unde poți merge pe munte în România

Vezi și: Obiective turistice Maramures – ce locuri poti vizita in nordul tarii

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!