Cum aduci armonia în casă

De Unica.ro, pe

Despre Feng Shui ai tot auzit vorbindu-se, cu siguranţă. Dar ştiai că punerea în practică a acestui sistem oriental de organizare a spaţiului îţi poate îmbunătăţi funcţiile organismului?
Încearcă şi tu!

Pe lângă alte aplicaţii benefice, fie asupra vieţii de cuplu, fie asupra stabilităţii financiare, fie asupra carierei profesionale, sănătatea se află în centrul regulilor Feng Shui. E un motiv în plus pentru a încerca tehnicile chineze străvechi, mai ales că nici măcar nu sunt greu de pus în practică.

Să începem din BAIE!

Potrivit tradiţiei orientale, camera de baie şi toaleta sunt foarte importante, căci reprezintă locurile pe unde se scurge apa şi, prin urmare, care influenţează sporul sau declinul financiar. Dat fiind că baia este o sursă de microbi, aici se acumulează mai multă energie negativă şi poate fi transportată cu uşurinţă în celelalte încăperi.

De aceea, este neapărat necesar să aeriseşti foarte bine această cameră şi să o păstrezi în perfectă ordine şi curăţenie. Dacă nu are fereastră, instalează un ventilator. Pentru ca baia să-ţi ofere o stare de bine, evitând influenţa energiilor negative, pune oglinzi pe toţi pereţii băii. Ar fi de preferat ca vasul de toaletă şi cada să nu fie în aceeaşi încăpere.

Dar cum, în majoritatea cazurilor, acest lucru e imposibil de pus în practică, le poţi separa printr-un mic perete fals, un paravan sau chiar o perdea colorată. Nu ţine uşa de la baie deschisă, mai ales dacă dă înspre cea de la bucătărie, de la dormitor sau de la camera de zi. O oglindă în exteriorul uşii de la baie înlătură orice problemă. Nuanţele de albastru sunt de preferat. Dar sub nicio formă nu puneţi ceva roşu în baie! Prosoapele verzi sau albastre ajută. Nu folosi oglinzi înrămate!

BUCĂTĂRIA joacă rolul principal

Înţelepciunea orientală îi atribuie bucătăriei în locuinţă acelaşi rol pe care îl are stomacul pentru trup. Prin urmare, dacă poziţia şi organizarea bucătăriei sunt armonioase, atunci şi sănătatea va fi bună. Locul ideal este partea de est a casei. Bucătăria nu trebuie să fie în aceeaşi linie cu uşa de la intrare. Dacă e totuşi aşa, ţine mereu închisă uşa de la bucătărie.

Plita sau aragazul reprezintă locul bunăstării familiei şi, de aceea, trebuie aşezat cu faţa către mijlocul casei, niciodată înspre uşa de la intrare, alături de chiuvetă sau de frigider. Dacă nu se pot evita astfel de poziţionări, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Să nu-ţi lipsească din bucătărie vasele din ceramică.

Albul e cea mai bună culoare pentru bucătărie. Nu atârna pe pereţi cuţite sau alte obiecte ascuţite. Când nu sunt folosite, acestea trebuie ţinute în sertare sau în suporturi speciale. Evită să agăţi coşuleţe cu flori uscate sau artificiale. Apelează mai degrabă la plante vii, naturale.

SOMNUL dulce sănătate aduce

Dormitorul trebuie să ne reîncarce bateriile energetice. Orice obstacol în calea relaxării creează dezechilibre, ducând la afecţiuni grave. Sunt interzise obiecte precum oglinzi, televizoare, fotografii cu peisaje acvatice, computere, măşti, tablouri triste. Evită saltelele duble, căci duc la dezbinarea cuplului. Scoate din dormitor orice îţi aduce aminte de serviciu.

Evită canapelele sau paturile roşii, care creează tensiuni. Totuşi, roşul menţine pasiunea în cuplu şi, prin urmare, e indicat ca în partea de S-V a camerei să existe măcar un obiect de această culoare. Patul trebuie să fie încăpător, larg, confortabil. Niciodată patul nu va fi poziţionat cu picioarele spre intrarea în dormitor! Dacă nu ai de ales, pune un obiect decorativ între picioarele patului şi intrare. Nu lumina puternic dormitorul.

Dacă ţii la prezenţa televizorului în cameră, acoperă-l noaptea cu o ţesătură moale, netransparentă. Ţine în permanenţă aici 3 ghivece cu plante vesele, în partea de est. Foloseşte aşternuturi roz pentru armonie în cuplu. Clopoţeii de vânt sau copăceii din pietre sau cristale au efecte benefice.

De reţinut!

DA
â–º Aeriseşte în permanenţă încăperile!
â–º Cumpără plante verzi, de preferat tulpini de bambus, simbolul longevităţii.
â–º Clopoţeii, acvariile şi animalele de companie absorb energiile negative şi aduc noroc.
â–º Un plus de sănătate aduce o lustră masivă, din cristal.
â–º Fântâna din cristale în camera de zi sporeşte starea de sănătate.
â–º Un vas cu cocori aduce armonie în casă, fericire şi viaţă lungă dacă este aşezat în camera de zi.  

NU
â–º Fără vechituri sau plante ofilite în casă
â–º Grinzile la vedere provoacă migrene şi boli de inimă.
â–º Nu folosi odorizante de cameră sintetice, ci uleiuri naturale.
â–º Praful şi obiectele vechi, nefolosite, reprezintă cauze ale blocajelor din diferite aspecte ale vieţii.
â–º Bibelourile în camera de zi împiedică fluxul energetic pozitiv.
â–º Evită plantele cu ţepi sau cu frunze ascuţite. Nici bonsaii nu sunt de bun augur. Dacă totuşi îţi plac, aşază-i în exteriorul casei.

5 reguli de aur pentru începători

Nu te gândi că numai profesioniştii îţi pot aranja casa în aşa fel încât energiile pozitive să-şi facă loc în ea! Cu răbdare, vei învăţa şi tu. Oricum, curăţenia şi ordinea fac parte din tabieturile tale zilnice, nu-i aşa? Şi asta e una dintre reguli.

Ai sertare burduşite cu diverse obiecte de care ai şi uitat că există prin casă? Ai lucruri pe care nu le-ai folosit în ultimii ani? Aruncă tot ce e în plus, tot ce nu-ţi place, tot ce e inutil şi tot ce îţi provoacă stări neplăcute!

Încearcă, pe cât posibil, să oferi încăperilor în care îţi petreci cel mai mult timp luminozitate maximă, aer proaspăt, arome relaxante.

Fă în aşa fel încât culorile predominante în decorul locuinţei să fie tonuri de cărămiziu, orange, galben, bej! Aceste nuanţe ajută la revigorarea organismului, conferind mai multă sănătate. Nici verdele nu trebuie să lipsească, dar e de preferat ca el să fie reprezentat de plante naturale de apartament, aşezate în ghivece ornamentale de lut ars.

Dacă ţii neapărat, poţi folosi mici obiecte magice specifice artei
Feng Shui pentru decorarea locuinţei. Clopoţei, statuete, amulete, pe toate le găseşti în magazinele de profil.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!