8 cărţi noi pe care nu trebuie să le ratezi

De Nicoleta Galeteanu pe

Peste 40 de edituri şi-au prezentat cele mai noi apariţii editoriale la Târgul de carte Gaudeamus de la Craiova, desfăşurat între 8 şi 12 martie. George Orwell, John Steinbeck…
 … Vladimir Nabokov sau  Mario Vargas Llosa se numără printre autorii de marcă ale căror lucrări remarcabile sunt disponibile în acest an şi pentru cititorii români.

Iată 10 dintre cele mai senzaţionale titluri apărute în acest an, care să îţi asigure lectura până pe 15 aprilie, când se deschide târgul BookLand în Bucureşti.

1. Carnetul auriu – Doris Lessing

Laureata al Premiului Nobel în 2007, Doris Lessing scrie în 1962 una dintre cele mai reprezentative lucrări ale sale, considerată în toată lumea o „Biblie a feminismului”.

Romanul spune povestea unei scriitoare pe nume Anna Wulf care îşi structurează povestirile, despre viaţă, copiii şi amanţii săi, în patru carnete de culori diferite şi pe care scriitoarea încearcă să le unească într-un al cincilea carnet, „Carnetul auriu”.

Editura Polirom, preţ: 64.95 lei

2. Cazul Jane Eyre – Jasper Fforde

Tradus în peste 20 de limbi, „Cazul Jane Eyre” este unul dintre cele mai de succes romane ale lui Jasper Fforde, un bestseller internaţional şi o carte încântătoare.

Thursday este o eroină inteligentă care pătrunde în lumea ficţiunii literare pentru a face pe detectiva. În lumea fantastică a anilor 1985, păsările dodo, reînviate prin secvenţiere genetică sunt animale de companie, Anglia este un stat aproape militarizat, iar detectivul literar Thursday Next pleacă în urmărirea celui mai căutat criminal, Acheron Hades, care răpeşte personaje din cărţi.

Editura Humanitas, preţ  35 lei

3. O fată de preot – George Orwell

Cenzurat la prima apariţie, romanul este publicat în 1935, într-o variantă apropiată de originalul care s-a pierdut, fiind incluse fragmente reconstruite.
Cartea este povestea halucinantă a unei fiice de preot care, atrasă de puterea banilor, uită de spiritul religios în care a fost crescută.

Dorothy Hare cunoaşte drama vieţii ei când soart o pune la încercare după o criză puternică de amnezie.

Editura Polirom, preţ 26.95 lei

4. Casa Verde – Mario Vargas Llosa

Viaţa locuitorilor din suburbia Piura se schimbă radical odată cu sosirea lui don Anselmo. Folosindu-se de iscusinţa sa de a afla dorinţele ascunse ale oamenilor, misteriosul străin începe o afacere profitabilă şi deschide bordelul Casa Verde.

Publicat în 1965, romanul a primit Premiul Criticii Spaniole şi Premiul naţional în Peru, iar în 1967 a fost primul roman premiat cu prestigiosul Rómulo Gallegos.

Editura Humanitas, preţ: 39 lei

Citeşte continuarea pe pagina următoare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2