Carnavalul de la Veneţia, mai ieftin în 2010

De Nicoleta Galeteanu, pe

Soldaţi medievali, trubaduri, bufoni sau prinţi şi prinţese vor invada timp de zece zile fermecătoarea Veneţie. Iar asta cu ocazia celui mai cunoscut şi mai atrăgător bal mascat din lume.
Carnavalul de la Veneţia este prima sărbătoare de mare grandoare care deschide stagiunea celor mai populare festivaluri din an. Din Italia, distracţia urmează destinaţii exotice în Rio de Janeiro, dar şi europene, la Koln.

Fără îndoaiala însă, Carnavalul din Veneţia are un farmec aparte. Aici, atmosfera medievală de altădată se arată mai vie şi mai inedită de fiecare dată, iar romanticul „oraş-plutitor” este gazda îndrăgostiţilor în fiecare an.
 
Dacă în trecut, se spune că la celebrul bal erau invitate doar personalităţile de vază ale oraşului, astăzi, milioane de turişti din toată lumea sosesc neîntârziat la vestitul carnaval.

Sărbătoarea datează din anul 1268, potrivit documentelor istorice, atunci când veneţienii îşi confecţionau singuri măştile şi costumele pentru paradă. Acestea erau folosite de către invitaţi pentru a petrece nestânjenit până târziu în noapte, fără a fi recunoscut, renunţând astfel la identitatea sau statutul social.

Atmosfera de petrecere este celebrată continuu timp de zece zile (între 6 şi 16 februarie) pe străzile celor mai frumoase locuri din Oraşul Dogilor, aşa cum mai este numită Veneţia, cum sunt Piaţa San Marco, Palatul Dogilor sau cartierele San Polo şi Dorsoduro.
 
Pe Grand Canal, se află maiestuosul Pod Rialto, precum şi Puntea Suspinelor pe care ar fi păcat să le ocoleşti dacă ajungi aici, dar nu uita nici de Biserica Santa Maria Gloriosa dei Frari, una dintre cele mai mari şi mai interesante mănăstiri din oraş. Însă ce poate fi mai romantic decât o plimbare în cochetele gondole pe Canalul Grande…?

Ziua Îndrăgostiţilor la Veneţia

Sensation” este tematica propusă pentru petrecerea din acest an celor care vor sărbători la Carnaval şi Ziua Îndrăgostiţilor. 

Pe 7 februarie poţi participa la tradiţionalul Zbor al Îngerului, în Piaţa San Marco, tot aici având loc şi Festivalul Costumelor. Între 13 şi 15 februarie poţi merge la serile de tango de aici, iar în fiecare seară, localurile şi hoteluri organizează baluri private. Costul unui billet porneşte de la 200 de euro.
 
Dacă te-am convins să îţi iei bilet spre Italia şi să te alături milioanelor de turişti deghizaţi, nu mai trebuie decât să îţi cumperi costumul, pentru că ofertele le-am găsit noi.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!