O călătorie în timp, între influenţele veneţiene şi otomane, în Creta

De Unica.ro, pe

Magnifica insulă Creta are puterea de a te cuceri de la prima vedere şi de a le oferi tuturor vizitatorilor câte puţin din magia sa. Plaje spectaculoase, peisaje montane impresionante, văi fertile şi chei abrupte, o viaţă de noapte impresionantă da şi vestigii ale unor civilizaţii deosebite.
Rethymno, între veneţieni şi turci

Cea mai mică prefectură a Cretei, Rethymno, păstrează din caracteristicile insulei şi le îmbină pe toate într-un mod original: staţiuni turistice de lux, sate tradiţionale, peşteri desprinse din mitologia grecească, mănăstiri şi monumente istorice cu iz veneţian.

De-a lungul străduţelor înguste ale centrului vechi vei descoperi case cu influenţe ale arhitecturii turceşti, venit să îmbrace, la propriu, stilul veneţian. Locuinţele de piatră la care au lucrat veneţienii au fost acoperite cu lemn în timpul ocupaţiei otomane din perioada 1646-1898.

Turul oraşului Rethymno

Portul veneţian din Rethymno este punctul de plecare ideal pentru un tur al oraşului vechi. Bărcile pescarilor se clatină alene în aşteptarea unor turişti dornici să facă o plimbare, iar chelnerii tavernelor din apropiere care te ademenesc cum ştiu ei mai bine pentru a le încerca specialităţile cretane.

Foarte aproape de aici vei găsi fortăreaţa veneţiană, de unde fiecare dintre alei îţi aduce o surpriză: Fântâna Rimondi şi Piaţa Platanos, Muzeul Popular, Moscheea Nerantze şi Biserica Sf. Francisc, Statuia Soldatului Necunoscut, iar pe Strada Arkadiou Moscheea Kara Musa Pasha si câteva dintre cele mai frumoase vile veneţiene.

Geanina Ichim

Sejur charter Creta
The Village Resort&Aquapark 4*- de la 495 euro-persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!