4 cafenele din Bucureşti unde poţi să vezi teatru

De Nicoleta Galeteanu, pe

Există câteva cafenele în Bucureşti unde cafeaua se serveşte cu stil. Nu pentru că chelnerul poartă mănuşă când îţi toarnă cafeaua în ceaşcă, ci pentru că…
…licoarea are aromă de teatru.

Dacă ţi s-a întâmplat să stai trei zile la Teatrul Naţional ca să prinzi un bilet la „Visul unei nopţi de vară”, află că în Bucureşti există şi alte locuri pentru iubitorii de teatru. În plus, poţi să mănânci gustos, să bei o cafea bună şi să vezi spectacolul în acelaşi timp…

Află mai jos ce cafenele din oraş păstrează atmosfera autentică a „teatrului clasic”.

Monaco Lounge Cafe

În locul Cafenelei Vechi din Lipscani, Monaco Lounge Cafe este restaurant select, care ascunde la subsol un salon de teatru foarte rafinat, adresat celor cu bun-gust.

Adică, după ce savurezi un „blanquette de veau” şi un pahar de vin franţuzesc, poţi coborî, pe o scară din lemn, în lounge cafe-ul de la parter, ascuns între pereţi de cărămidă, ca să te delectezi cu un spectacol susţinut de Horaţiu Mălăele.

Inaugurată cu spectacolul „Sînt un orb”, cafeneaua te aşteaptă în fiecare luni seară cu un spectacol de teatru, susţinut de  Mălăele, iar Ştefan Bănica jr., Ada Milea sau Johnny Raducanu vor fi invitaţi să se desfăşoare pe scena cafenelei în celelalte seri.
În fiecare seară la ora 19.00.

Adresă: Strada Covaci, nr. 16

La Scena

În podul unei case boiereşti din Calea Călăraşilor îi găseşti pe actorii Teatrului Arca, care oferă de ani buni teatru de calitate. De altfel, aici au debutat, la vremea lor, actori mari ca Valeria Seciu, Victor Rebengiuc sau Claudiu Bleonţ.

Restaurantul este un loc frumos şi liniştitor, dar mai ales ieftin, unde poţi să vezi şi expoziţii sau să asculţi un nostim stand-up, după ce iei masa.

Dacă vrei să ajungi în aceste zile La Scena, ai de ales dintre „Emigranţii” (joi, ora 20.00), „Spectatorul condamnat la moarte” (sâmbătă, ora 20.00) şi un Comedy Show (duminică, ora 20.00).

Adresă: Calea Călăraşi, nr. 55

Green Hours

Green Hours din Calea Victoriei este probabil cel mai vechi club din oraş care a servit clienţilor teatru. Din anul ’97 şi până în prezent, actorii Teatrului Luni au la activ sute de reprezentaţii pe scena de aici, iar misiunea lor a fost de la bun început una foarte clară: să înfrumuseţeze cu „un pic” o zonă din lume cu diametrul cât mai mare, pornind din „centrul” imaginar de la adresa Bucureşti, Calea Victoriei 120.

Timp de 52 de săptămâni pe an, actorii joacă regulat luni, marţi şi miercuri, adesea şi câte două reprezentaţii pe seară.

„Stă să plouă”, „Povestea Poveştilor”, „NeApărat Caragiale”, „Fir`mituri”, „News image”, „Ecsatsy” sau „Concreţii” sunt doar o mică parte din stagiunea curentă de spectacole din Green Hours.

Rezervările se fac cu cel puţin 24 de ore înainte.

Godot

Deschisă recent, doar de câteva luni, în Centrul Vechi al Bucureştiului, Godot Cafe -Teatru este mai degrabă un teatru clasic situat într-o cafenea.

Cafeneaua s-a pus repede pe roate şi a deschis stagiunea cu o mulţime de spectacole interesante şi nu numai, pentru că programul artistic este foarte divers. Astfel, pe lângă piese de teatru, cafenea găzduieşte spectacole de pantomimă, show-uri de improvizaţie, expoziţii de fotografie şi, fireşte, cântări importante cu Zdob şi Zdub, Amaro Del din Serbia, Marius Mihalache şi mulţi alţii.

Dintre spectacole, „Visul unei nopţi de vară”, „No one” (regia Carmen Vioreanu), „Bullets over Lipscani”, după filmul „Bullets over Broadway” de Woody Allen, s-au jucat cu sala plină.

Adresă: pe strada Blănari la numărul 14.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!