„Bună! Ce faci?”, un film românesc inspirat de o ştire

De Nicoleta Galeteanu pe

Prezentată la Festivalurile de la Cairo şi Palm Springs, comedia românească „Bună! Ce faci?” i-a fascinat pe criticii străini. Producţia este o poveste interesantă în sine…
…care s-a născut plecând de la un articol publicat în „Dilema veche”, la începutul anului 2006, la rubrica „Cu ochii în 3,14”.

Filmul este semnat de Alexandru Maftei, fiind practic debutul său în lungmetraj, şi „ecranizează” o poveste haioasă redată într-un articol din „Dilema Veche” în 2005, despre idila virtuală şi comună a unui cuplu căsătorit.

Filmul este cu atât mai ilar, cu cât povestea este una reală.

Doi soţi caută să îşi înece amarul celor 20 de ani de căsnicie în idile virtuale. Amândoi se află în căutarea fericirii în afară căsniciei şi, după câteva conversaţii pe chat, sunt convinşi că şi-au găsit amantul perfect. Atracţia pentru iubitul virtual e tulburată de sentimentul de vinovăţie, însă nici unul nu bănuieşte că partenerul de care s-a îndrăgostit pe este celălalt.

După vreo şase luni de „chatuit”, timp în care şi-au dat seama cu plăcută uimire cât de bine se potrivesc, au hotărât să se întâlnească în realitate.

Filmul este o poveste de dragoste dulce-amăruie şi o comedie inedită, despre care presa americană scrie că este „ca o gură de aer proaspăt”, printre producţiile româneşti predominant sumbre, iar regizorul Alexandru Maftei spune că „va schimba perspectiva asupra cinema-ului comercial autohton”.

Bună! Ce faci?” intră în cinematografele româneşti din 4 martie.

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro