Apple a lansat noul IPhone 4

De Unica.ro, pe

Apple a lansat Iphone 4, cel mai subţire smartphone din lume şi de asemenea cel mai uşor şi puternic dintre toate generaţiile anterioare. Pentru pasionaţii de tehnologie…
… a fost unul dintre cele mai importante evenimente ale anului. CEO-ul Apple, Steve Jobs, a prezentat noul gadget în faţa a peste 500 de jurnalişti şi bloggeri.

În momentul de faţă, Apple se poate lăuda că are cel mai subţire smartphone de pe piaţă, doar 9,3 mm grosime, cu un design specatculos care nu poate lăsa indiferent pe nimeni: sticlă pe ambele parţi ale telefonului şi oţel inoxidabil.

Ce aduce nou Iphone 4? În jur de 100 de caracteristici noi, faţă de generaţiile anterioare.

Display-ul noului Iphone este mult superior oricărei alte versiuni existente la ora actuală, utilizatorii beneficiind acum pe lângă un ecran cu rezoluţie mare, de luminozitate, contrast şi unghiuri de vizionare mult mai bune.

Durata de viaţă a bateriei este mult mai mare decât cea de la modelele precedente. Jobs a mai precizat, ca noul model dispune, în afara de Google, de Yahoo şi Bing ca motoare de căutare. Pe lângă acestea utilizatorii se mai pot bucura de video chat prin Wi-Fi şi un senzor giroscop pentru jocuri.

Nici împătimiţii popularului joc Farmville nu au fost uitaţi. Dezvolatorii au creat o versiune speciala a jocului astfel încât aceasta să poată fi jucat şi de pe noul Iphone 4.

Iphone 4 are caracteristici multiple: multitasking, o organizare mai bună a folderelor, Ibooks, un singur Inbox în care ajung mailurile din toate conturile pe care le are utilizatorul, 2 camere foto: una frontală care suportă apeluri video şi o cameră in parte din spate care poate realiza înregistrări în format HD.

Modelul este disponibil în doua variante de culori, alb si negru, iar preţul la care va fi vândut începe de la 199 de dolari. Pe piaţa din România va apărea cel mai probabil în luna august a acestui an.

În timpul evenimentului de lansare a noului Iphone 4 au apărut şi câteva probleme tehnice. Conexiunea wireless a cedat din cauza supraalomerării, moment în care Steve Jobs le-a cerut celor prezenţi să se deconecteze de la reţea, altfel se vedea nevoit să-şi continue prezentarea offline.


Steve Jobs prezintă Iphone 4

Foto: Mediafax

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!