Apocalipsa ar putea veni pe 21 octombrie 2011

De Nicoleta Galeteanu, pe

Harold Camping, acelaşi evanghelist care a prevestit Apocalipsa pe 21 mai, revine cu o nouă predicţie, fixând ultima zi a omenirii pe 21 octombrie 2011.
După ce a fost anunţată pe rând de numeroşi profeţi care au sfârşit prin a-şi pierde credibilitatea în faţa lumii, Apocalipsa pare să se fi amânat pentru o vreme….
 
Însă nu prea mult. Predicatorul american de 90 de ani vine cu o nouă ipoteză privind ziua Judecăţii. Deşi prima dată a eşuat lamentabil, anunţând cu surle şi trâmbiţe că pe 21 mai, ora 06.00 fix, vom muti cu toţii, Camping susţine de această că ziua de vineri, 21 octombrie 2011 ne va fi fatală tuturor.

Evanghelistul care predă religia la radio, şi preşedinte al fundaţiei creştine Family Stations, este mai sigur ca oricând de teoria sa.

Referitor la ultima sa predicţie eşuată, acesta a declarat că în 21 mai Dumnezeu a decis pe cine va salva în Ziua Judecăţii adevărate, care ar urma să vină pe 21 octombrie, adică peste patru zile.

„Suntem convinşi că întreaga omenire, cu excepţia celor care sunt deja salvaţi (aleşii), se va afla în faţa Judecăţii lui Dumnezeu şi va fi anihilată, odată cu distrugerea fizică a pământului, care va avea loc pe 21 octombrie 2011, scrie predicatorul pe blogul fundaţiei Family Radio.

„În această zi, doar adevăraţii credincioşi (aleşii) vor fi cu adevărat fericiţi, dar să nu uităm că doar Dumnezeu ştie cine sunt aceştia. El i-a salvat pe 21 mai”, mai scrie acesta pe blogul său.

Nu doar Camping s-a lansat în ipoteze apocaliptice ce au invalidat cumva teoriile mayaşe, potrivit cărora sfârşitul lumii va fi pe 21 decembrie 2012.
Alex Retrov, scriitor şi expert în istoria Egiptului Antic, este unul dintre profeţii care a intuit greşit cea de pe urmă zi. Potrivit teoriei sale, Apocalipsa ar fi trebuit să aibă loc pe 25 septembrie, când Pământul ar fi fost lovit puternic de cometa Elenin.

Tu crezi în profeţii fataliste?
 
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!