Adrian Ţuţu şi alţi câştigători controversaţi la „Got talent”

De Erika Chivu, pe

După ce a câştigat premiul cel mare la „Românii au talent”, Adrian Ţuţu s-a trezit în mijlocul unei mari controverse. Mulţi români cred ca el nu ar fi meritat să câştige.
Iată şi alţi câştigători controversaţi ai show-urilor „Got talent” din lume.

A meritat Adrian Ţuţu să câştige?

Adrian Ţuţu nu are un talent real, dar a câştigat datorită poveştii sale şi susţinerii primite din partea juriului. Asta cred utilizatorii de internet care au comentat pe forumuri şi bloguri după vestea că marele câştigător la Românii au talent este Adrian Ţuţu – rapperul de 18 ani care a rămas orfan de mic.

Mulţi români cred că titlul trebuia să meargă la Narcis Ianău, contratenorul de 16 ani sau la Valentin Dinu, cântăreţul care lucrează la o spălătorie auto. Printre favoriţi s-au mai numărat trupa Balance şi mica soprană Rebeca Neacşu.

Adrian Ţuţu şi alţi câştigători controversaţi la "Got talent"Poveştile care aduc voturi

Criticii lui Adrian Ţuţu spun că transformarea unui concurs de talente într-un show umanitar este o apucătură tipic românească. De fapt, şi alte popoare au votat cu inima în show-urile „Got talent” din lume.

Poveştile de viaţă impresionante cuceresc pe oricine, indiferent de naţionalitate. Ca şi românii, americanii şi englezii iubesc poveştile de succes în care un necunoscut sărac devine o vedetă şi mai ales iubesc faptul că au puterea de a contribui la această schimbare.

Cântăreţul mediocru sau soprana de 10 ani?

Câştigătorul America’s Got Talent din 2010 este Michael Grimm, un cântăreţ bun, dar care, după spusele unora, nu aduce nimic nou în peisajul muzical, el fiind doar un imitator al lui Michael Bolton. Principala sa advsersară era Jackie Evancho, o fetiţă de 10 ani cu o uimitoare voce de soprană. Deşi fetiţa părea să fie favorită, câştigătorul premiului de un milion de dolari a fost Michael Grimm, pentru că el avea o poveste impresionantă – voia să le ofere o nouă casă bunicilor săi care pierduseră totul în uraganul Katrina.

Băiatul sărac de la ţară, vedetă în SUA

Un alt câştigător controversat din SUA a fost Kevin Skinner. Juriul a recunoscut că el nu avea cea mai bună voce din finală, dar americanii l-au votat datorită poveştii lui impresionante. Fost angajat la o fermă de păsări, bărbatul rămăsese şomer din cauza crizei, iar oamenii s-au regăsit în povestea lui – un familist convins de la ţară care a muncit din greu pentru cei doi copii ai săi, dar nu a avut noroc.  Totuşi, mulţi americani au fost indignaţi când Kevin i-a suflat premiul Barbarei Padilla, o tânără soprană care supravieţuise cancerului limfatic.

Sunt doar două exemple, însă mulţi câştigători ai show-urilor „Got talent” au fost susţinuţi de o poveste specială, la fel ca Adrian Ţuţu. Iar dacă e să ne luăm după exmplul altor ţări, marii învinşi din finala „Românii au talent” nu şi-au pierdut şansa de a deveni vedete.

Susan Boyle nu a câştigat „Britain’s Got talent”, dar primul ei album s-a vândut în milioane de exemplare. La fel de bine s-au vândut albumele micuţelor Connie Talbot şi Jackie Evancho, şi ele învinse la „Got talent”. 

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!