AC/DC şi alte mari concerte în weekend

De Nicoleta Galeteanu, pe

Un registru de evenimente muzicale de excepţie se anunţă în acest final de săptămâna. Chiar dacă weekend-ul vine şi cu vreme rea, concertele extraordinare …
…  care ţi s-au pregătit te vor convinge să îţi iei pelerina de ploaie şi să trăieşti muzica bună alături de artiştii valoroşi ai scenei muzicale.
 
Deja antrenaţi într-un show de zile mari în Sofia (Bulgaria, Vassil Levsky Stadium, 14 mai), legendarii AC/ DC te aşteaptă duminică, 16 mai, în Piaţa Constituţiei, pentru un spectacol efervescent de rock. A doua ţară pe lista turneului european, cavalerii heavy metal îţi vor cânta cele mai noi piese de pe ultimul lor album „Black Ice”, precum şi melodiile care i-au consacrat în anii 70.  
 
O altă surpriză pentru fanii rockului, trupa americană Down va asigura încălzirea publicului, în deschiderea marelui spectacol de duminică.  
 
Nu în ultimul rând, şi rockul românesc va răsuna pe scena din Piaţa Constituţiei, prin vocea inconfundabilă a lui Cristi Minculescu. Aşadar, veteranii de la Iris vor menţine ritmul de la ora 18.00 pentru publicul român.  
 
Dacă ţi-am redat cheful pentru distracţie, concerte importante se anunţă şi pe alte scene din Capitală, debutând, cum altfel, cu începutul finalului de săptămână.
 
Astfel, vineri, de la 19:00, îţi propunem un concert inedit în genul celor de la Evanescence sau Marilyn Manson, dar prestat de o trupă de rock japoneză. Anli Pollicino vine pentru prima dată în România, iar spectacolul lor poate fi o exprienţă muzicală memorabilă pentru iubitorii genului.

Tot astăzi de la 22:00, trupa Jet Set Band (The Crossroads) te invită la un spectacol live cu melodii cxare au senzaţie în anii 60-90.
Tudor Gheorghe poposeşte în Bucureşti în turneul său intitulat „Chemarea păsării de acasă”. Vineri, îl poţi asculta pe marele artist la Sala Palatului, începând cu ora 19:00.

Şi trupa Viţa de Vie le face o surpriză fanilor, vineri de la 23:00, când îi vor „îmbăta” cu un concert de excepţie în clubul Jukebox Club.

Dacă nu i-ai mai auzit de multă vreme pe cei de la Fără Zahăr, cei doi îţi dau prilejul să îi asculţi în Club Prometheus, de la 21:00 seara.    

Seria evenimentelor continuă în club Control din Capitală, unde clujenii de la Grimus, urcă pe scenă de la ora 22:00, Nightlosers cântă în Big Mamoo (sâmbătă în Jukebox Club, 23:00) şi Richie Rich în Spice Club, de la aceeaşi oră.

Unul dintre cei mai talentaţi saxofonişti din România, pe Marin Petrache Pechea îl poţi asculta vineri, de la 20:00, în restaurantul său „Puţin din tot”, într-un spectacol de jazz de mare clasă.

Sâmbătă, Alexandru Covaci te invită la Sala de lectură, de la ora 19:30, pentru un „Cafe concert”, iar în Fire Club, începând cu ora 20:00, te poţi pregăti pentru concertul AC DC cu trupa C.O.D., într-un concert tribut adus marilor artişti, cu o proiecţii video.

În Hard Rock Cafe, membrii trupei The Rose aduc un omagiu frumos artistei Janis Joplin, care va fi omagiată printr-un concert impresionant, de la 22:30.

Iar duminică, eşti invitată pe acorduri clasice de simfonii de vară, in Parcul Coltea pentru un moment cu muzica clasica, susţinut de Simfonia din Bucureşti, de la 19:30.
În cadrul programului de acapella, vei avea ocazia să asculţi Cvartetul Passione şi Brass Quintet Bucureşti.

Evenimentul durează până pe 3 octombrie.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!