A fost întrebată ce meserie are. Răspunsul ei nu a trecut neobservat

De Adina Radu, pe
Femeile sunt ființe cu adevărat complexe. Nici ele nu realizează cât de multe lucruri fac pentru cei din jur. Au grija de copii, de casă, de soț și de job. Unele aleg să le facă pe toate, altele se concentrează doar pe familie sau doar pe carieră. Indiferent de munca lor, femeile ar trebui prețuite mai mult.

O femeie a povestit întâmplarea sa de la direcția de eliberare/schimbare permise conducere.

“Acum vreo 10 ani, mi-am luat permisul de conducere. În fața mea, o femeie a fost întrebată de un funcționar cu ce se ocupă pentru a trece în baza de date. Femeia a ezitat, iar funcționarul și-a pierdut repede răbdarea și a întrebat-o dacă lucrează undeva sau e șomeră. Ea i-a răspuns cu fermitate, că are un job, este mamă.

Funcționarul a repezit-o și a spus că nu poate trece așa ceva în formular și că va scrie casnică.

Uitasem de această întâmplare până ieri când m-am găsit în aceeași situație, tot în fața unui funcționar la schimbarea permisului. Funcționarul era o femeie, se vedea că era tare mândră de ceea ce face.

– Cu ce vă ocupați? – m-a întrebat repezit.

Nu știu cum am răspuns așa ceva, dar pur și simplu mi-a ieșit pe gură.

– Sunt cercetător. Studiez dezvoltarea copilului și relațiile interumane.

Am reușit să șochez angajata. M-a pus să repet. Am repetat accentuând cuvintele importante. Funcționara a continuat să mă întrebe detalii legate de meseria mea.

– Studiez în laborator, dar și în spații deschise (toate mamele fac asta). Învăț pentru master (una dintre fetele mele urmează să meargă la școală) și am patru subiecți (patru fete). Este un job solicitant (nicio mama nu m-ar contrazice) și lucrez mai mult de 14 ore pe zi (cam 24 aș zice daca aș fi corectă). Dar, acest job este mult mai solicitant decât orice job și am satisfacții mai mari decât banii.

Am simțit cum funcționara m-a apreciat. M-a pus să semnez formularul și am ieșit.

Pe drum, mi-am dat seama cât de mult îmi place jobul meu. Acasă m-au întâmpinat asistenții mei de laborator, de 3, 7 și 10 ani, iar în dormitor mă aștepta noul meu experiment (fetița mea de șase luni).

Să fii mama! Ce carieră glorioasă! ”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!