Cât costă să te plimbi cu cele mai faimoase trenuri din lume

De Nicoleta Galeteanu pe

Vremurile în care mergeam la mare cu „Rapidul de Constanţa” au apus demult. Deşi călătoria pe calea ferată nu mai este interesantă pentru nimeni, există totuşi câteva…
 …trenuri pe care nu trebuie să le ratezi în viaţă.

Iată cinci trenuri vestite în lume pentru călătorii epice şi de neuitat.

Orient Express

Este de departe cel mai faimos tren din lume, sursă de inspiraţie pentru scriitori şi platou de filmare pentru regizori. „Murder on the Orient Express” cu detectivul Hercule Poirot şi filmul lui Sergiu Nicolaescu, „Orient Express”, sunt filmate în vagoanele de lux ale expressului.

Cea mai cunoscută rută parcursă de Orient Express este cea care face legătura dintre Istanbul şi Paris şi se face cu Venice Simplon (compania deţine mai multe trenuri Orient Express), dar poţi opta şi pentru itinerarii mai scurte de o zi, ori mai lungi, de o săptămână. Trenul opreşte în nouă oraşe europene – Londra, Paris, Roma, Veneţia, Praga, Viena, Budapesta, Cracovia şi Istanbul.

Pentru o călătorie de 6 zile preţul este însă pe măsură: 8,080 dolari pentru o cabină dublă sau 12,260 dolari pentru o cabină în regim de suită.

Rută: Istanbul-Venice: Septembrie 9-14, 2011

Danube Express

Cu plecare din Marea Britanie, şi acest tren are traseu prin România, care parcurge practic traseul urmând cursul Dunării, aşa cum îi spune şi numele.

Călătoria cu acest tren durează  între 9 şi 13 zile şi oferă cele mai spectaculoase privelişti din estul Europei. Poţi alege dintre cinci rute care propun circuite în Austria, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Turcia.

Danube Express propune turiştilor străini o călătorie separată în Transilvania, ajungând apoi în Braşov, la  Castelul lui Dracula. Preţul unei călătorii pe meleagurile româneşti costă începând de la 6,031 de dolari.

Plecări: 15mai, 6 iunie, 28 august, septembrie 18, 2011

Eastern & Orient Express

Daca alegi o călătorie epică în Asia, Eastern & Oriental Express propune numeroase multe circuite în ţările sud-estice, cu opriri în Thailanda, Malaezia, Laos şi Singapore. O călătorie mai scurtă, de două-trei zile, cum este Singapore – Bangkok, sau invers, costă 2,320 de dolari.

Pe parcursul călătoriei, poţi face excursii în Kuala Lumpur, Penang sau Wang Po, o vizită la colegiul de instruire a maimuţelor în Surat Thani sau o scurtă croazieră pe râul Kwai.

Un astfel de sejur costă începând de la 8.900 de dolari, dar cu siguranţă va fi o călătorie memorabilă.

Plecări: 2-8 Octobrie, 2011

Citeşte în continuare pe pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2